Administratie

Pista de biciclete spre Serbia rămâne a nimănui, la 1 decembrie! I se caută „stăpân”

Pista de biciclete care pornește de la ieșire din Timișoara spre granița cu Serbia, pe aproape 40 de kilometri, riscă să rămână a nimănui. Consilierul județean Titu Bojin, directorul Administrației Bazinale de Apă Banat (ABAB), a spus, în ședința Consiliului Județean Timiș de astăzi, că pista va rămâne fără stăpân de la 1 decembrie.

Pista pornește de la ieșire din Timișoara, pe malul Begăi, pe dig, și ajunge până la granița cu Serbia. A fost realizată printr-un proiect european, iar timp de cinci ani reprezentanții ABAB au fost obligați să o întrețină. La 1 decembrie 2019 se împlinesc cei cinci ani, iar cei de la ABAB vor să o dea altcuiva în adminitsrare…

Eu v-am informat că începând cu 1 decembrie pista de biciclete este fără stăpân”, a spus Bojin, în ședința CJ Timiș de miercuri, acesta purtând discuții cu reprezentanții administrației județene pentriu preluarea pistei.

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a spus că pentru ca instituția pe care o conduce să preia pista trebuie ca aceasta să fie reabilitată și trebuie să vadă exact ce costuri presupune administrarea ei.

Pista are foarte multe fisuri. Nu puteam angaja consiliul județean sau asociația de turism la reabilitare. Cred că e normal să fie reabilitată, apoi să o preluăm în adminsitrare. Să vedem la ce costuri ne putem înhăma. Vor fi costuri în administrarea acestei investiții”, a spus Dobra.

Bojin a spus că fisurile vor reapărea, deoarece pista este construită pe dig. Pista de cicloturism pornește de la marginea Timișoarei, în aval de Podul Modoș și continuă, pe o lungime de 37 de kilometri, de-a lungul râului Bega, până la frontiera cu Serbia. Pista a fost realizată prin programul IPA de Cooperare Transfrontalieră Romania – Serbia,cu o finanțare europeană nerambursabilă de peste 2,3 milioane de euro.

Vom avea în continuare crăpături. Săptămâna aceasta și săptămâna viitoare vor fi reparate, dar vor fi reparate până la primăvară. Digul lucrează, cum cresc apele se mișcă digul, la secetă se mișcă digul din nou”, a spus Bojin.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

13 minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

27 de minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

52 de minute ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

2 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

2 ore ago