Primăria Timişoara

Podul Eroilor e în continuare în lucru, dar se instalează deja hidroizolaţia

Chiar dacă vom avea pod pe patru benzi pe Eroilor, maşinile care-l vor traversa nu vor avea pe unde să meargă pe acestea. Din păcate, disputa cu cei de la ELBA pe tema deschiderii fostei străzi aflate în continuarea podului, spre strada Gării, continuă. La fel cum continuă şi şantierul la podul rămas în urmă faţă de cel de pe Dragalina.

Constructorii trag tare şi pe podul Eroilor, dar nu reuşesc să se apropie cu stadiul reparaţiilor de „vecinul” de pe Dragalina. Totuşi, primarul Nicolae Robu e veşnic optimist şi spune că acolo se face treabă.

„Acolo a fost finalizată betonarea, iar acum se montează hidroizolaţia. De asemenea, se lucrează la parapete şi se face o lucrare mai dificilă, umplerea cu pămâni între zidurile de sprijin şi taluz, atât în amonte, cât şi în aval”, a declarat Robu.
Din păcate, disputa cu cei de la ELBA continuă, iar aceştia nu sunt prea mult favorabili deschiderii străzii de legătură dintre pod şi strada Gării, spune Nicolae Robu. Această solicitare a fost trecută şi în studiul de oportunitate aferent planului urbanistic zonal de la reamenajarea zonei unde se află fosta fabrică de corpuri de iluminat, fiind condiţie pentru aprobarea acestuia. Podul reamenajat ar trebui să fie deschis până de 1 noiembrie, mai spune primarul.

Cei mai fericiţi odată cu finalizarea lucrărilor la cele două poduri din zonă vor fi bicicliştii, aceştia beneficiază de modificări ale proiectelor iniţiale, care acum prevăd subtraversarea podurilor cu culoare de legătură între amonte şi aval, ei nu mai trebuie să traverseze intersecţiile de pe pod ci pot trece pe sub acestea.

„Ambele proiecte au fost modificate astfel încât pista de biciclete să poată trece pe sub poduri. Şi la Dragalina şi la Eroilor, au fost amenajate astfel de ztrasee pentru biciclete, desigur cu coborâre şi cu urcare, ceea ce e deosebit, se evită astfel intersecţia cu fluxul de maşini sau cu tramvaiele, de pe pod”, a mai subliniat primarul.

La Dragalina se lucrează, acolo se realizează o serie de ornamente la parapete, se fac treptele pentru pietoni şi pantele pentru pista de biciclete.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

13 minute ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

54 de minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

54 de minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

O oră ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

O oră ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

2 ore ago