Diverse

40 de persoane sunt încă internate în spital în urma intoxicațiilor de pe strada Miorița

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în urma examenelor toxicologice efectuate de către inspectorii Inspecției Sanitare de Stat, din cadrul Direcției de Sănăte Publică Timiș cât și a detecțiilor efectuate în ultimele două zile de către echipajele CBRN din cadrul ISU, nu s-a identificat depășirea indicatorilor de substanțe toxice în spațiile verificate.

În  cursul acestei dimineți, o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naționale, va veni în sprijinul forțelor angrenate în gestionarea acestei situații și va efectua verificări suplimentare în locurile unde au fost identificate depășiri ale valorilor normale din aer.

Această măsură complementară a fost adoptată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în ședința care a avut loc în data de miercuri, la ora 21, pentru siguranța și înlăturarea stării de panică generată în rândul locatarilor.

În urma rezultatelor obținute după aceste ultime verificări, se va efectua o acțiune de neutralizare, decontaminare, care constă în ventilarea spațiilor și spălarea cu apă și substanțe tensioactive, iar după obținerea avizului Direcției de Sănătate Publică Timiș, locatarii vor putea reveni în locuințele lor.

În prezent mai sunt internate 40 de persoane, dintre care 29 copii la spitalul Louis Țurcanu, 8 adulți la Spitalul Județean și 3 adulți la Spitalul Municipal. Starea persoanelor internate este general bună, momentan pacienții aflându-se sub supravegherea medicilor.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

O oră ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

O oră ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

3 ore ago

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago