Politica

Fostul vicepreşedinte al CJ Timiş Marian Vasile a demisionat din PNL!

Mult timp apropiat de preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, fostul vicepreşedinte al CJ Timiş, Marian Vasile şi-a anunţat demisia din partid, dar şi din funcţia de consilier judeţean. El îşi motivează demersul prin “derapajele” actualei conduceri a PNL Timiş, exercitată în special de Robu.

 

Marian Vasile şi-a anunţat demisia din PNL, dar şi din funcţia de consilier judeţean, printr-un comunicat de presă. El afirmă că nu şi-a schimbat convingerile liberale şi nici opţiunea de vot pentru duminică. Vasile îşi motivează gestul prin derapajele actualei conduceri a PNL Timiş.

“Motivele retragerii mele din PNL au la bază faptul că, de mai mulți ani, nu am mai rezonat cu valorile și abordările conducerii PNL Timiș. De altfel, mulți timișeni de bună-credință, înzestrați cu luciditatea necesară pentru a înțelege și anticipa direcția în care duc gravele derapaje ale actualei conduceri, dar și cu respect pentru ideologia acestui partid istoric, mi-au semnalat în decursul ultimilor câțiva ani – cu îngrijorare și amărăciune – o serie de aspecte și atitudini asupra cărora nu doresc să insist, dar care sunt, cred, de domeniul evidenței”, a anunţat Vasile.

De menţionat că Marian Vasile a fost, alături de viceprimarul Dan Diaconu, unul dintre cei mai apropiaţi oameni ai lui Nicolae Robu din PNL. De altfel, pe baza acestei relaţii, în 2012, Vasile a fost propulsat în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Ulterior, el l-a criticat pe Robu, iar din “meritocrat” a fost transformat în paria.

În comunicatul de presă, Vasile nu anunţă dacă va mai face politică, menţionând doar că va activa în domeniul privat.

“În ultimii ani, mi-am concentrat energiile pe activitatea multidisciplinară din sectorul privat și pe finalizarea tezei proprii de doctorat în domeniul inginerie și management, intitulată ”Model de dezvoltare a orașelor și regiunilor inteligente în România”, susținută public și transparent – cu participare largă – în luna septembrie 2019. Prin această ultimă opțiune de profesionalizare academică, pot spune că – în fapt – nu am făcut decât să duc mai departe proiectul administrativ demarat în anul 2012, atunci când am preluat o serie de responsabilități și poziții semnificative la nivel județean și european. În acest fel, m-am dedicat neîntrerupt domeniului în care am performat și doresc să performez, chiar dacă nu am mai activat în prim-planul vieții politice începând cu anul 2016”, a mai transmis Marian Vasile.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago