Politica

Surprize, surprize! PSD-istul timişorean Marcel Miclău, numit şef interimar la ANOFM

Premierul Ludovic Orban a revocat-o pe Gheorghiţa-Daniela Barnu din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Tot sub semnătura lui Orban, cu titlu de interimar, în această funcţie a fost numit timişoreanul Marcel Miclău, membru PSD.

Adusă la Bucureşti de la şefia AJOFM Dolj de Olguţa Vasilescu, iniţial ca secretar de stat în Ministerul Muncii, ulterior preşedinte al ANOFM, Gheorghiţa-Daniela Barbu a fost revovată miercuri din funcţie de către premierul Ludovic Orban. Totodată, acesta a dispus ca Marcel Miclău, secretar general al ANOFM, să exercite atribuţiile preşedintelui, până la numirea unui nou conducător. Deciziile au fost publicate, miercuri, în Monitorul Oficial, fiind astfel în vigoare.

Marcel Miclău a mai fost preşedinte al ANOFM, în perioada guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloş. Culmea, el a folst destituit chiar de către timişoreanul Sorin Grindeanu, pe când acesta era premier. De asemenea, Micău a fost şi şef al AJOFM Timiş. În urmă cu zece zile, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut publică o listă cu PSD-iştii din minister plantaţi prin consilii de administraţie ale unor institute de cercetare, cu care n-au nicio legătură. Pe această listă se regăsea şi Miclău, membru în CA al Institutului Național de Cercetare pentru Electrochimie și Materie Condensată (INCEMC).

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Şi totuşi, ce este mai important? Conotaţiile electorale ale unei şedinţe de guvern sau faptul că se face un stadion la Timişoara?

În mod simbolic, săptămâna trecută, chiar la Timişoara a fost aprobată Hotărârea de Guvern care…

24 de minute ago

Program de lucru al RETIM pentru 1 mai și Sărbătorile Pascale, Zona 1 și Zona 0 a județului Timiș

Compania RETIM, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 30 aprilie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 30.04.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

15 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

16 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

18 ore ago