Politica

Fricţiuni în interiorul USR-PLUS Timiş din cauza fostului PNL-ist Marian Vasile

Alianţa între USR şi PLUS porneşte cu piciorul stâng în Timiş, asta şi fiindcă nu există un statut al acestei uniuni. Mărul discordiei este fostul vicepreşedinte liberal al CJ Timiş Marian Vasile, văzut ca un excelent candidat la o funcţie în PLUS, dar respins total de USR. Vasile nu şi-a anunţat o eventuală candidatură la vreun post, dar o asemenea decizie e de aşteptat.

Marian Vasile este membru al partidului lui Dacian Cioloş de câteva zile şi are toate drepturile şi obligaţiile care-i revin din această calitate, aşadar şi să candideze la o funcţie, spun cei de la PLUS Timiş. Noii săi colegi îl văd chiar şi candidat la postul de primar al Timişoarei, după ce ar putea trece de candidatul USR, Dominic Samuel Fritz. În schimb, cei din USR nu văd cu ochi buni o asemenea candidatură, refuzând să acorde astfel de demnităţi unor foşti politicieni. Mai mult, aceştia spun că şi protocolul de colaborare cu PLUS ar prevedea acest lucru.

„Marian Vasile este membru PLUS, ştim că acesta e un subiect interesant acum. Este un pas, el a depus o adeziune ca orice membru şi beneficiază de toate obligaţiile şi drepturile ca orice membru. Statutul nostru nu i-a interzis apartenenţa la partid. Îi liniştesc pe colegii de la USR, venirea lui nu e o ameninţare pentru USR, noi onstruim împreună. Am acceptat adeziunea lui Vasile, e un om integru şi competent, orientat spre soluţii. A fost o analiză dificilă, am avut discuţii şi am analizat toate aspectele. Ce merită luat în calcul este că în urma discuţiilor purtate cu oamenii nu au fost scoase în faţă ştiri negative despre el. Ne-am consiliat cu membrii PLUS şi cu oamenii din societatea civilă, l-au recomandat ca un bun membru. De ieri a devenit membru, va putea să candideze la fel ca orice membru, nu i se interzice prin statut la noi”, spune Cătălin Şipoş, lider al PLUS Timiş.

El insistă că, din punct de vedere al Plus, nu există niciun impediment în cadidatura lui Vasile la o anumită funcţie, dar admite că a discutat cu omologul de la USR pe tema aceasta şi decizia nu a fost îmbrăţişată şi de Cristian Moş.

„Am avut discuţii cu Moş pe această temă, el a fost pus în temă. Statutul intern nu intră în contradicţie cu decizia. Protocolul USR-PLUS menţionează că toţi candidaţii vor urma regulamentele interne ale fiecărui partid, fiind desemnaţi pe regulament. Mi se pare prea devreme să vorbim despre acest subiect. Am discutat cu Marian, noi nu putem să-i interzicem să candideze, vom vorbi cu colegii de alianţă. Nu am ce să-i reproşez lui Moş, Marian Vasile vine să îşi asume o construcţie pe termen lung. Alianţa e unitară, ce se întâmplă în interior e important, dar ne gândim la electorat, e important să ne gândim la electorat, dacă ne dorim să ducem mesajul mai departe şi să facem în aşa fel încât să putem schimba ce se întâmplă în politică sau administraţie acum”, a mai spus Şipoş

Cei din PLUS insistă că Marian Vasile vine în acest proiect politic cu experienţa administrativă, dar şi un doctorat în city management, ceea ce ar putea folosi la realizarea metropolei Timişoara. Deocamdată nu se ştie ce spune protocolul dintre cele două formaţiuni, acesta nefiind trecut de tribunal, deci nu se cunosc nici condiţiile în care se vor desemna candidaturile comune.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

O oră ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

5 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

5 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

6 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

6 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

6 ore ago