Politica

Nicolae Robu se compară cu Klaus Iohannis. Cel puţin în privinţa dezbaterilor electorale

Primarul Nicolae Robu rămâne consecvent, declarându-se un adversar înverşunat al dezbaterilor directe cu contracandidaţii, susţinându-l, în acest sens şi pe candidatul PNL în actualele alegeri prezidenţiale, Klaus Iohannis, care a evitat, de asemenea, o dezbatere de acest fel. Pentru actualul primar al Timişoarei contează la evaluare ce a făcut el deja în viaţă, că a obţinut x mandate de rector sau alte funcţii asemănătoare.

Nu contează o asemenea dezbatere, spune Nicolae Robu, pentru că cei aflaţi faţă în faţă se bruiază reciproc, iar moderatorul nu poate fi complet obiectiv, fiind, în final doar un om. Ce e important? Ce a făcut candidatul în viaţă, dacă a demonstrat ceva, iar votantul în funcţie de aceasta trebuie să decidă, mai spune edilul şef al Timişoarei.

„Pentru mine alegerile nu se câștigă în campania electorală, ci prin realizările pe care le ai în viață pe parcursul anilor ce preced momentul alegerilor. Așa cred că ar trebui să se judece candidații, și nu după replicile pe care și le dau unii-altora, prin răspunsurile pe care le dau unor moderatori. Nu cred că-și închipuie cineva că îi e frică lui Iohannis de vreun contracandidat. Sau mie. Nu le văd rostul. De ce trebuie să spun ce am de spus în contact „face to face”. Ca să îmi ajut contracandidaţii? Fiecare să meargă pe drumul său. În democrație trebuie să se garanteze fiecăruia posibiltatea de a se prezenta el însuşi fără bruiaje. Cetățenii să-l analizeze și să judece, această analiză trebuie făcută prin prisma realizărilor.ce ai făcut în viaţă, ca eu, ca alegător să cred că vei fi un bun primar. Asta a fost campania mea, de ce aș fi avut eu nevoie de dezbateri? Tot așa voi veni și acum”, a declarat Nicolae Robu.

Chiar dacă acest exerciţiu al democraţiei, dezbaterea între participanţi, nu are loc, asta nu înseamnă că o astfel de competiţie nu există, iar candidaţii nu se respectă, mai insistă primarul.

„Eu îmi respect toți contracandidații. Nu o să spun nimic rău despre niciunul, dar nici n-o să vin să-i laud, evident”, a mai subliniat Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

3 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

9 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

12 ore ago