Primăria Timişoara

Primăria Timişoara schimbă modul de protejare a şcolilor. Se caută firmă de pază

Incidentul de la Liceul Ion Vidu, când o persoană a intrat în incinta unităţii de învăţământ, în toaleta fetelor, duce la o schimbare de optică a Municipalităţii, în ceea ce priveşte paza acestor obiective, în sensul că se doreşte angajarea unei firme de pază la nivelul oraşului, pentru mai multe şcoli sau alte instituţii.

Sunt probleme cu paza obiectivelor administrate de Primăria Timişoara, cu focus pe şcoli, recunoaşte primarul Nicolae Robu. Situaţia a fost comentată şi ca o consecinţă a situaţiei de la Liceul Ion Vidu, de săptămâna trecută.

„Ne vom trezi că vom fi invadați de tot felul de furnizori de droguri, etnobotanice, tot felul de substațe care alterează mintea. E de salutat orice intervenție pe care o vedem din partea acestor instituții și noi trebuie să le venim în sprijin. Acești indivizi certați cu ideea de legalitate nu au nicio jenă, apăsare pe conștiință să-i ademenească pe copii și bântuie în jurul școlilor și încearcă să-i atragă. La început gratuit, să le facă o bucurie, apoi copiii încep să aibă dependență, să fure bani de acasă și practic să rătăcească de la normalitate”, spune Nicolae Robu.

Situaţia trebuie să se schimbe, iar primarul anunţă o schimbare de optică în domeniul pazei, adică va fi angajată o firmă de pază, nu vor mai sta de pază poliţiştii locali.

„Nu putem lăsa lucrurile așa. De îndată ce vom avea o firmă de pază angajată în Timişoara, pentru servicii de pază pe lângă Primăria Timişoara, vom avea oameni de pază prezenți în jurul școlilor pentru a-i apăra pe copii de astfel de indivizi. am redus cu 15 posturi numărul de oameni de pază din Poliţia Locală. noi nu putem face față pazei atâtor obiective de interes în Timişoara și atunci soluția e să externalizăm paza și să creștem astfel numărul de polițiști. Noi avem limitat numărul de posturi totale. Nu avem destui polițiști să asigurăm securitatea impecabilă în oraș. Singura soluție e să reducem componenta de pază din Poliţia Locală și să o creștem pe cea polițienească. Asta se va face printr-o externalizare. Vom avea grijă să punem în caietul de sarcini servicii de pază mai bune decât asigurăm azi cu oameni de pază din Poliţia Locală. Şcolile, în primul rând le vom păzi, și obiectivele noastre. Nu vrem să ținem polițiștii noștri să le păzească. Vrem să le păzim cu firme specializate în pază. Nu știu cât ar costa, city managerul se va ocupa. securitatea bunurilor și persoanelor, mai ales a copiilor, e mai importantă decât banii pe care-i cheltuim. E o cheltuială cu folos”, a mai subliniat Nicolae Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

5 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

6 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

11 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

12 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

12 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago