Primăria Timişoara schimbă modul de protejare a şcolilor. Se caută firmă de pază

scoala

scoala

Incidentul de la Liceul Ion Vidu, când o persoană a intrat în incinta unităţii de învăţământ, în toaleta fetelor, duce la o schimbare de optică a Municipalităţii, în ceea ce priveşte paza acestor obiective, în sensul că se doreşte angajarea unei firme de pază la nivelul oraşului, pentru mai multe şcoli sau alte instituţii.

Sunt probleme cu paza obiectivelor administrate de Primăria Timişoara, cu focus pe şcoli, recunoaşte primarul Nicolae Robu. Situaţia a fost comentată şi ca o consecinţă a situaţiei de la Liceul Ion Vidu, de săptămâna trecută.

„Ne vom trezi că vom fi invadați de tot felul de furnizori de droguri, etnobotanice, tot felul de substațe care alterează mintea. E de salutat orice intervenție pe care o vedem din partea acestor instituții și noi trebuie să le venim în sprijin. Acești indivizi certați cu ideea de legalitate nu au nicio jenă, apăsare pe conștiință să-i ademenească pe copii și bântuie în jurul școlilor și încearcă să-i atragă. La început gratuit, să le facă o bucurie, apoi copiii încep să aibă dependență, să fure bani de acasă și practic să rătăcească de la normalitate”, spune Nicolae Robu.

Situaţia trebuie să se schimbe, iar primarul anunţă o schimbare de optică în domeniul pazei, adică va fi angajată o firmă de pază, nu vor mai sta de pază poliţiştii locali.

„Nu putem lăsa lucrurile așa. De îndată ce vom avea o firmă de pază angajată în Timişoara, pentru servicii de pază pe lângă Primăria Timişoara, vom avea oameni de pază prezenți în jurul școlilor pentru a-i apăra pe copii de astfel de indivizi. am redus cu 15 posturi numărul de oameni de pază din Poliţia Locală. noi nu putem face față pazei atâtor obiective de interes în Timişoara și atunci soluția e să externalizăm paza și să creștem astfel numărul de polițiști. Noi avem limitat numărul de posturi totale. Nu avem destui polițiști să asigurăm securitatea impecabilă în oraș. Singura soluție e să reducem componenta de pază din Poliţia Locală și să o creștem pe cea polițienească. Asta se va face printr-o externalizare. Vom avea grijă să punem în caietul de sarcini servicii de pază mai bune decât asigurăm azi cu oameni de pază din Poliţia Locală. Şcolile, în primul rând le vom păzi, și obiectivele noastre. Nu vrem să ținem polițiștii noștri să le păzească. Vrem să le păzim cu firme specializate în pază. Nu știu cât ar costa, city managerul se va ocupa. securitatea bunurilor și persoanelor, mai ales a copiilor, e mai importantă decât banii pe care-i cheltuim. E o cheltuială cu folos”, a mai subliniat Nicolae Robu.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

0 comentarii pentru acest articol

1 Trackbacks pentru acest articol

Revelație RUȘINOASĂ: Primăria Timișoara caută pază pentru școli după ce o fată de 7 ani a fost agresată sexual - Focustim Says:

[…] Nu putem lăsa lucrurile așa. De îndată ce vom avea o firmă de pază angajată în Timişoara, pentru servicii de pază pe lângă Primăria Timişoara, vom avea oameni de pază prezenți în jurul școlilor pentru a-i apăra pe copii de astfel de indivizi. am redus cu 15 posturi numărul de oameni de pază din Poliţia Locală. noi nu putem face față pazei atâtor obiective de interes în Timişoara și atunci soluția e să externalizăm paza și să creștem astfel numărul de polițiști. Noi avem limitat numărul de posturi totale. Nu avem destui polițiști să asigurăm securitatea impecabilă în oraș. Singura soluție e să reducem componenta de pază din Poliţia Locală și să o creștem pe cea polițienească. Asta se va face printr-o externalizare. Vom avea grijă să punem în caietul de sarcini servicii de pază mai bune decât asigurăm azi cu oameni de pază din Poliţia Locală”, a declarat Robu potrivit debanat.ro. […]

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

La Botoșani, pentru ultimul bal. SCM Poli Timișoara încearcă să se califice în semifinalele Cupei

SCM Poli Timișoara este pe val. Victorie după victorie în campionat și calificare în sferturile de finală ale Cupei României, acolo unde mâine alb-violeții vor să mai facă un pas spre accederea în careul de ași. După un început nefast de sezon, Poli și-a arătat adevărata valoare pe semicercul românesc. A strâns cinci victorii la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Botoșani, pentru ultimul bal. SCM Poli Timișoara încearcă să se califice în semifinalele Cupei
iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social