Administratie

Acuzaţii grave: Reparaţiile de pe autostrada Lugoj – Deva, doar pentru a acoperi orgoliul politicienilor

Asociaţia Pro Infrastructură acuză Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), dar şi noul ministru al Transporturilor, că doreşte să-şi ascundă propriile greşeli şi sub noua guvernare. Asociaţia arată că lucrările efectuate pe lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva, la podul peste Mureş, nu sunt deloc grave, aşa cum spune CNAIR, iar intervenţia este doar una banală, fiind doar o operaţiune de imagine.

Organizaţia care monitorizează proiectele de infrastructură din România arată că situaţia a apărut doar pentru a acoperi decizia dezastruoasă, luată de fosta conducere, de a ţine închis pentru circulaţie acest lot.

„CNAIR reușește, și sub noua guvernare, să țină închisă deja de 5 luni o investiție de sute de milioane de euro, sub niște pretexte puerile. Vorbim de lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva (Ilia-Holdea) care era gata de trafic din august. După expertise minuțioase, au fost găsite probleme la aparatele de reazem ale podului peste Mureș. CNAIR ne spune că podul are sute de tone, și totul apare într-o lumină gravă. Ce nu ne spun însă nici CNAIR și nici ministrul este că remedierea este o operațiune banală care presupune ridicarea podului cu câțiva milimetri și se poate executa sub trafic. Asemenea remedieri s-au executat sub trafic în zeci de locuri din țară.”, spun cei de la Pro Infrastructură.

Intervenţiile, aşa cum deBanat.ro a anunţat deja că au loc, sunt făcute doar pentru a satisface orgoliul politicienilor din Ministerul Transporturilor şi al funcţionarilor din CNAIR.

„Acest pod, chipurile avariat, este o noua bătaie de joc a CNAIR și MT la adresa românilor. Prin această operațiune de imagine, CNAIR încearcă să acopere decizia dezastruoasă de a ține închiși cei 21 de km de autostradă. Investițiile nu se fac pentru cetățeni, ci pentru orgoliul politicienilor de la MT și al funcționarilor de la CNAIR. Se va deschide când le convine dumnealor. Nu este prima oară: tronsonul Aiud-Turda din A10 a fost închis 7 luni pentru presupuse probleme la asfalt. Și acolo am avut o remediere de ochii lumii, care a durat câteva ore, pentru salvarea onoarei administrației drumurilor”, mai spun reprezentanţii asociaţiei.

Din cauza deciziei de a ţine închis acest lot de autostradă, şoferii care circulă pe traseul dintre Lugoj şi Deva îşi pun tot mai mult viaţa în pericol, mai spun reprezentanţii organizaţiei, pentru că sunt nevoiţi să se înghesuie pe un drum naţional aflat într-o stare proastă, plin de pericole.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

7 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

10 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

10 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

11 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

12 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

12 ore ago