Administratie

Finanţarea Timişoara Capitală Culturală, subiect evitat de Ludovic Orban. Intervenţia lui Robu, tăiată scurt de premier!

Finanţarea de la bugetul naţional a programului Timişoara Capitală Culturală Europeană nu pare să fie prea mult pe placul primului ministru, Ludovic Orban. Aflat la sediul PNL Timiş, el a încercat să evite cât mai mult subiectul, încercând să arate cît de mulţi bani se vor aloca pentru infrastructura rutieră.

Ludovic Orban a încercat să spună că bani pentru proiect vor veni şi pe alte finanţări, dar a evitat să se refere la vreuna dintre cele şase obiective de pe anexa aprobată de Ministerul Culturii din guvernarea PSD. Parlamentarii de Timiş se luptă în amendamente la Legea Bugetului, prin care se cer bani în plus pentru Timişoara Capitală Culturală, Alina Gorghiu, de la PNL, a solicitat în plus două milioane de lei, iar Alfred Simonis, de la PSD, chiar cinci milioane. Orban a tranşat problema.
„Cred că voi adopta amendamentul colegei noastre. Vom folosi şi alte resurse bugetare legate de acest eveniment al României”, a declarat Orban.
După ce luni de zile a vorbit de 43 de milioane de lei, primarul Nicolae Robu a revenit la pretenţii mai mici şi a spus că, de fapt, aceşti două milioane sunt doar pentru acţiunile culturale: „Două milioane sunt pentru program cultural, 43 pentru restul investiţiilor”.
Încercând să facă în aşa fel încât lucrurile să pară frumoase, premierul Ludovic Orban a vorbit despre infrastructura rutieră locală care primeşte bani şi despre finanţarea contractelor aflate în derulare, în contradicţie cu strategia de a finanţa multe proiecte, care adunate nu au sorţi de izbândă.
„La finalul adoptării bugetului veţi vedea banii pentru Timişoara. Mai avem bani pentru drumul de legătură dintre DN şi autostradă, se alocă banii necesari pentru centură. Sunt adeptul finanţării proiectelor deja demarate. Proiectele care se derulează vor avea parte de finanţare. Ce e contract semnat va fi finanţat”, a subliniat Orban.
Întrebat despre momentul în care se va demara licitaţia pentru proiectele prioritare pentru Timişoara Capitală Culturală, Robu s-a referit la bugetul local.
„Vom vedea, elaborăm şi noi proiectul pe buget local. Trebuie să dăm drumul cât mai rapid…”, a anunţat primarul Timişoarei.
El nu a ajuns nici măcar să-şi termine de rostit fraza pentru că a fost întrerupt de premierul Orban, şeful de partid la PNL, care a „tăiat” scurt intervenţia, insistând că există un orar de restectat: „Vă mulţumim, programul nu ne mai permite să stăm!”.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

6 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

6 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

13 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

13 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

13 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

15 ore ago