Sport

“Leii” din Banat, victorie clară în ultimul meci al anului

SCM Timişoara s-a impus cu scorul de 91-66 (24-7, 19-13, 17-23, 31-23), în această seară, pe teren propriu, în faţa grupării BCMU FC Argeş Piteşti, în prima manşă din sferturile de finală ale Cupei României, luând astfel o opţiune serioasă pentru calificarea la turneul Final Four. Timişorenii au câştigat trei din cele patru perioade de joc, doar în actul al treilea oaspeţii reuşind să pună probleme.

Cu o abordare foarte bună încă din startul partidei, elevii lui Dragan Petricevic s-au dus în primul sfert la 20-4 şi 24-7, ultimul rezultat înregistrându-se la sfârşitul primelor zece minute de joc. Au continuat jocul bun, mărindu-şi avantajul pe tabelă, impunându-se clar şi lăsând o impresie frumoasă în faţa propriilor suporteri. Ultimul coş a fost şi cel mai spectaculos, Mirel Dragoste reuşind să puncteze pe ultima sirenă cu o aruncare de la mijlocul terenului.

La start, antrenorul Dragan Petricevic i-a trimis în teren pe Troy Franklin, Sherwood Brown, Alexandru Coconea, Milos Komatina şi Amaury Gorgemans. Nu a jucat nici în această partidă Adam Mirkovic, în continuare accidentat. El şi-a încurajat colegii de pe margine.

Principalul realizator a fost Sherwood Brown, cu 27 de puncte, la care a adăugat zece recuperări, încheind meciul în double-double.

Şi-au mai trecut numele pe lista marcatorilor Milos Komatina (18p), Troy Franklin (14p), Nikola Pesakovic (12p), Mirel Dragoste (8p), Amaury Gorgemans (6p) şi Laszlo Lazar (6p).

Cel mai bun pasator decisiv a fost şi de această dată Troy Franklin, americanul punându-şi colegii în şase rânduri în poziţie de finalizare.

„A fost o abordare foarte bună din partea întregii echipe. Toţi au înţeles foarte bine ce au de făcut, precum şi importanţa acestui meci. A fost o victorie la o diferenţă la care nu m-am aşteptat, dar meritată după efortul depus pe teren”, a declarat antrenorul Dragan Petricevic.

Manşa retur a dublei cu BCMU FC Argeş Piteşti este programată în data de 8 ianuarie, cu începere de la ora 17.00, în direct la Digi Sport.

Până atunci, Baschet SCM Timişoara va juca în Liga Naţională cu U-Banca Transilvania Cluj-Napoca. Meciul va avea loc în 4 ianuarie, cu startul la ora 17, la sala „Constantin Jude”, tot pe Digi Sport.

 

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi…

8 ore ago

Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara

Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și…

9 ore ago

Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”

Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se…

10 ore ago

Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor

Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A -…

11 ore ago

Grădinița cu Program Prelungit nr. 19 are asigurat un spațiu adecvat pentru funcționare

Primăria Municipiului Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei vor semna, în perioada imediat următoare, un contract de…

12 ore ago

Surori rătăcite în Timişoara, ajutate de poliţiştii locali să-şi regăsească mama

Peripeţii cu final fericit, dar şi cu câteva semne de întrebare în ceea ce priveşte…

12 ore ago