Opinii

Nu mai plânge, Ionele, plânsul e dă formă/Jeana nu e moartă…

Mihai Mărgineanu cânta de ți se rupea inima și ne povestea cum „Jeana nu e moartă, ci Jeana se transformă”. Așa și cu PSD-ul. PSD nu e mort. El nu va fi mort niciodată, atâta vreme cât statisticile europene ne vor arăta că mai avem cetățeni cu buda în fundul curții într-un procent peste pragul electoral de intrare în Parlament. Iar dacă nu e mort, vorba lui Mărgineanu, el se transformă. Nu radical, ci își ia ușor altă înfățișare, arată rapid alte preocupări, dar el tot PSD este și ultimele două decenii ne-au arătat că mare lucru nu s-a petrecut cu „Jeana” tot transformându-se de la/din Adrian Năstase în Viorica Dăncilă.

Așadar, am primit cu profundă îngrijorare și maximă detașare vestea plecării lui Călin Jănel Dobra din fruntea organizației județene Timiș a partidului. Detașare, pentru că n-ar trebui să mă preocupe răul lor, cu atât mai puțin binele. Îngrijorare, pentru că înlocuitorul Alfred Simonis este mult mai alunecos decât Călin Dobra, dacă vreți, un personaj cameleonic ce poate lua înfățișarea oricărui lider central în teritoriu, inclusiv a lui Liviu Dragnea sau, că e la modă, Sorin Grindeanu.

Acestea fiind spuse nu mai merită să zăbovim prea mult la „Jeana”. Totuși, este remarcabil teatrul jucat în timpul transformării conducerii județene. Călin Dobra nu mai stă șef pentru a se dedica recâștigării, la anul, a președinției consiliului județean. Ca și cum dacă rămânea lider la partid nu mai avea timp să ne slujească administrativ pe noi, iar atunci noi, timișenii, nu-l mai votam. Tare, nu?! N-ar fi zis nici în ruptul capului că a pierdut lupta în interior cu lupii mai tineri și mai alunecoși ca el, așa că a scos-o pe asta cum se dedică el pierderii alegerilor pentru un nou mandat de președinte CJ Timiș din partea PSD. Dar această scuză este o mare capcană pentru noii conducători ai filialei Timiș.

Păi dacă Călin Dobra se dedică prin muncă recâștigării fotoliului de lider al administrației județene, nu se știe încă pe ce formulă legislativă, atunci ce vor zice alegătorii timișeni de Alfred Simonis? Care Alfred Simonis este deputat de Timiș, mai este și șef al grupului de deputați PSD la Cameră, cum se va ocupa el de organizația județeană PSD? Cum se va ocupa de otrăvirea fântânilor în fața guvernării liberale? Ce va neglija el, partidul, la centru, sau munca de jos, din filială? Nu mai bine atunci lasă ăștia „valoroși” munca din Timiș și se duc la București, să se asigure că totul va fi bine acolo? Iar acasă să lase președinte pe unul care n-are nicio treabă, pe Matei Suciu, de exemplu? Întreb doar.

Nu neg că inima mi-a pompat mult mai mult sânge când citeam că PSD și noul președinte de la Timiș, deputatul Alfred Simonis, cere bani mai mulți pentru Timișoara 2021, cere bani pentru sala polivalentă, cere bani pentru centură și pentru stadion nou-nouț de 40.000 de locuri. Dacă citeam despre acest demers viril în interiorul unei cabine de vot, exista riscul să-mi alunece mâna cu ștampila pe cine știe ce patrulater de pe buletin. N-aș vrea să trăiesc clipa aia, dar mă întreb cum ar fi ca PSD să schimbe, la absurd, Guvernul Orban cu unul de-al lor. Poate tot cu Sorin Grindeanu premier și tot cu România asta făcută praf economic de către ei. Atunci să-l caute Brâncovan pe Simonis cu petardele și portavocea. Nu-l veți găsi nici în gaură de șarpe să voteze banii ăia pentru Timiș ce-i cere acum de la Orban. Nu-i bai că-i cere, mai râdem și noi, dar omul ăsta a fost trei ani la guvernare cu tot felul de experimente umane în funcția de premier. În trei ani era gata stadionul dacă același Simonis se lega cu lanțul de guvern până ce amicul său Grindeanu semna, pe fugă, finanțările astea pentru Timișoara. Tupeu de pesedist, nu?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

13 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

14 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

15 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

17 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

22 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

22 de ore ago