Primarul Robu cere accelerarea acţiunii Trotuarul din centru

carpeli la trotuare

carpeli la trotuare

Primarul Nicolae Robu se sperie de vremea rea şi vrea să termine cârpirea trotuarelor sparte din zona zero a Timişoarei. Iniţial a dat din nou vina pe firmele de cablu, care ar fi dus infrastructura de comunicaţii în subteran, pentru ca ulterior să recunoască faptul că, de fapt, şi societatea SDM ar contribuit din plin la situaţia existentă.

Firmele rele de cablu au spart trotuarele şi nu au mai astupat după lucrările efectuate pentru îngroparea fibrelor optice, aşa spune Nicolae Robu referitor la dezastrul existent la trotuare în zona centrală a Timişoarei. Iar pentru rezolvarea problemei a cerut SDM să cârpească gropile, care ar fi fost făcute de aceste firme. Interesant este că, legal, exact acele firme ar fi trebuit să acopere ce au spart, dar, spune Robu, el nu poate aştepta ca acestea să facă treaba. De fapt, până la urmă primarul a recunoscut că o bună parte din spărturile din trotuare aparţin aceleiaşi SDM, care a schimbat borduri prin toată zona şi a lăţit carosabilul auto.

„Am cerut Direcţiei Edilitare să se concentreze, prin SDM, pe repararea trotuarelor din zona centrală, sparte pentru ducerea în subteran a cablurilor. Primesc reclamaţii de la oameni, vom interveni să punem toate trotuarele la punct”, a motivat primarul apariţia gropilor.

După care, întrebat despre subiect şi „influenţa” SDM la apariţia problemelor, Nicolae Robu recunoaşte că o parte din situaţie aparţine acesteia. De asemenea, el spune că iniţial nu s-a dorit cârpeala trotuarelor, ci reabilitarea lor în totalitate cu un fel de plăci mari de piatră. Doar că firma care să le furnizeze nu apare, trotuarele rămân sparte şi oamenii încep să înjure primăria după ce cad în genunchi pe stradă.

„E adevărat, şi SDM a intervenit, au fost multe locuri unde au intervenit”, a admis, până la urmă, Robu.
El spune că a intervenit şi acolo unde au fost firmele de cablu, pentru nu putea aşteptat. Totuşi, primarul nu a putut preciza cât din spărturi aparţin acestora, cât din intervenţiile SDM au avut loc pentru că aceste firme nu şi-au fpcut datoria, ce sume se vor aloca de la buget pentru a astupa asemenea gropi ale altora, respectiv dacă s-au dat amenzi pentru că firmele nu au respectat legea sau care ar fi cuantumul acestora. Ce ştie Robu e că dacă într-adevăr vor exista asemenea lucrări acestea vor fi efectuate şi facturate acestor firme.

„Acţiunea mea ghiliotina a produs rezultate. Sunt o mulţime de cabluri, nu ne jucăm, toţi trebuie să-şi ducă cablurile în subteran. Unele trotuare sunt făcute de noi, dacă nu-şi fac datoria firmele respective nu aşteptăm. Facem noi şi facturăm lor. Dacă nu îşi fac treaba îi amendăm, dar nu acesta este scopul, important e să se facă, dacă pot dovedi că au demarat nu ma amendăm”, a mai declarat Robu.

Desigur, el a revenit cu promisiunea reabilitării trotuarelor, prin înlocuirea asfaltului cu plăci mai de pavaj, netede, făcute dintr-un fel de material „bio”, natural. La primăvară, desigur, aceasta doar cu îndeplinirea speranţei de a găsi şi furnizorul acelor plăci speciale, pentru că licitaţiile deschise până acum nu au atras sub nicio formă interesul vreunui competitor.
„Nu facem intervenţii majore. În primăvară vom reface toate trotuarele, le vom reamenaja cu plăci mari, netede de pavaj. O să fie foarte frumos, vom face şi piste de biciclete cât mai bune. Nu am ştiut că nu a fost nicio firmă interesată. S-a încheiat licitaţia? Nu am ştiut, probabil se va relua”, a mai declarat Robu.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

La Botoșani, pentru ultimul bal. SCM Poli Timișoara încearcă să se califice în semifinalele Cupei

SCM Poli Timișoara este pe val. Victorie după victorie în campionat și calificare în sferturile de finală ale Cupei României, acolo unde mâine alb-violeții vor să mai facă un pas spre accederea în careul de ași. După un început nefast de sezon, Poli și-a arătat adevărata valoare pe semicercul românesc. A strâns cinci victorii la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Botoșani, pentru ultimul bal. SCM Poli Timișoara încearcă să se califice în semifinalele Cupei
iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social