Administratie

Robu anunţă măsuri drastice la SCM Timişoara. Clubul nu se închide, dar se taie salariile

Sportivii de la secţiile SCM Timişoara ar fi bine să se gândească la alte echipe. Este greu de crezut că ei vor rămâne „din sentiment”, atât timp cât primarul Nicolae Robu a anunţat că de la anul se taie serios din sumele plătite ca şi salarii. Spitalele şi drumurile sunt prioritare, insistă acesta, după ce scandalul salariilor neplătite a explodat la SCM.

În urmă cu câteva zile, reprezentanţii secţiilor componente ale clubului municipal de sport, administrat de Primăria Timişoara, ieşeau în public şi se plângeau de faptul că nu mai sunt bani de salarii, iar sportivii fac foamea, nefiind plătiţi de trei luni de zile.

Într-adevăr, situaţia este una nedorită acolo, o recunoaşte şi primarul Nicolae Robu. Dar, în paralel, el anunţă măsuri radicale, spunând că nu ştia ce salarii au cei care „lucrează” la SCM, inclusiv din partea administrativă. Primarul spune că a fost nevoie ca acolo să ajungă Vasile Ruşeţ, pentru a descoperi cum se câştigă la club şi că nu ar fi ştiut înainte care e situaţia.

„La SCM veţi vedea măsuri radicale. Nu am ştiut ce salarii au ei acolo. Vom pune piciorul în prag, cu riscul de a-i da afară pe toţi. Sper să mai avem sportivi, asta e, dacă nu, nu, dar nu lăsăm oraşul fără spitale. Mi-ar plăcea să avem rezultate bune, dar nu pot sacrifica bugetul local pentru a avea sport. Dacă nu există interes în mediul privat, asta e… Când e să aleg, aleg să fac un spital, o şcoală, o sală polivalentă sau plătesc sume uriaşe ca salarii, din bugetul local pentru sport? Nu am nicio ezitare, aleg primul set de obiective. Nu sunt pe moşia mea, nu sunt banii mei, sunt bani publici, trebuie să am o atitudine profesională. Trebuie rezolvate proiectele de infrastructură. Nu vom da banii pentru salarii şi masă nu ştiu unde, ar trebui să fie din bani privaţi. Sunt salarii mari pentru conducători şi sportivi. Mai dăm bani câţi putem, ar trebui ca cei care au trăit bine acolo să aducă mai mulţi bani privaţi”, a declarat Robu.

El a adăugat că, deocamdată, nu exsită intenţia de-a închide clubul, dar nu se poate continua aşa. În ceea ce îl priveşte pe noul şef de la SCM, Vasile Ruşeţ, acesta nu scapă aşa uşor cum vrea, spune Robu. Deşi şi-a anunţat deja intenţia să plece, cel în cauză va rămâne acolo, spune primarul, iar imediat după sărbători trebuie să vină cu un set de măsuri pentru a rezolva situaţia la club.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago