Diverse

Sârbii pregătesc realizarea pistei de biciclete de pe malul Begăi, pe teritoriul lor, până la Zrenjanin

Partenerii sârbi din proiectul pistei de biciclete care va lega Timişoara de Zrenjanin, pe malul Begăi, fac primii paşi pentru a realiza, la rândul lor investiţia. Este vorba despre 43 de kilometri de pistă, care se vor adăuga celor deja funcţionali, pe partea română.

Sârbi pregătesc licitaţia şi documentaţia pentru amenajarea pistei, pe 43 de kilometri, aceasta urmând să se conecteze la pista deja existentă pe partea română, care leagă Timişoara de graniţa cu ţara vecină. Proiectul transfrontalier, cu fonduri europene, prevede realizarea unei astfel de căi, între capitala Banatului şi localitatea sârbă Zrenjanin.
„Până la sfârșitul anului 2020 vor fi 80 de kilometri de pistă de biciclete între cele două țări. Cred că nu există o astfel de pistă de asemenea lungime în Europa, care să traverseze două țări pe digul unui râu. Cred că putem să ne mândrim. Noi ne străduim să dăm în folosință întreaga investiție, ca un sprijin pentru proiectul Timișoara 2021, o investiție legată de Timișoara în mod direct. Fără nodul de la Sânmihaiu Român nu s-ar putea discuta decât de circulația pe care o știți, adică de vaporașe de la Solventul la Uzina de Apă”, a declarat Titu Bojin, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Banat.
El a vorbit, cu umor, şi despre marea problemă a acestei piste, pe partea română, anume cine va administra pista, după ce ABA Banat va încheia proiectul.
„Eu sper că până la urmă cei de la Consiliul Judeţean vor prelua pista. Odată ce voi ajunge din nou preşedinte acolo, totul se va rezolva. Acolo există asociaţia de turism, pe care tot eu am înfiinţat-o, care ar trebui să se ocupe”, a mai spus Bojin.
Întrebat dacă nu a discutat cu reprezentanţii municipalităţii timişorene asupra posibilităţii ca aceasta să preia administrarea, fiind direct beneficiară a proiectului, şeful ABA a spus că ar exista şi această variantă, dar că nu se pune problema, fiindcă pista traversează teritoriul a patru unităţi administrativ-teritoriale. În această situaţie ar putea exista o asociaţie care să reunească cele patru administaţii, dar este tot o variantă de rezervă.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Alfred Simonis, atac la PNL, dar vizat e Alin Popoviciu, pentru situaţia din Sânnicolau Mare: Din interese politice blochează dezvoltarea oraşului

Preşedintele CJ Timiş, Alfred Simonois, i-a atacat dur pe liderii PNL Timiş, pentru situaţia din…

3 minute ago

SCM Poli, misiune foarte grea împotriva unei echipe „europene”

Liga Națională de handbal se reia după fereastra echipelor naționale. Formația noastră joacă în deplasare,…

24 de minute ago

1.230 de primari. Aşa, şi? Şi în Timiş PNL are 37 de primari, dar în câte localităţi va câştiga Ciucă?

„Avem 1.230 de primari!”. Este argumentul vândut drept imbatabil de Rareş Bogdan şi compania pentru…

2 ore ago

Raportul de sustenabilitate IULIUS 2023: 500.000 de mp certificați LEED, scăderea cu 26% a consumului total de energie

Grupul IULIUS, unul dintre cei mai mari dezvoltatori mixed-use de regenerare urbană din România, a…

3 ore ago

Glovo Academy ajunge la Timișoara: cursuri interactive de business și digitalizare pentru restaurantele locale

Proiectul Glovo Academy, organizat de platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de…

3 ore ago

Pericolul major al alegerilor prezidențiale. Rolul PNL în blocarea alianței PSD-AUR

Ultimul sondaj CIRA realizat la comanda EVZ arată că în finala alegerilor prezidențiale au șanse…

3 ore ago