Klaus Vaterland

De-ar ști Dieter Schwarz!

Când a obligat supermarketurile să-și pună bariere la intrarea în parcări dacă vor să-i sancționeze pe șmecherii ce abuzează de proprietatea lor privată, primăria lui Nicolae Robu nu a spus că în realitate se dă mama răniților, a nesimțiților din Timișoara, a cocalarilor și a alegătorilor cu zâmbetul în colțul gurii. Nu n-a zis asta, ci i-a făcut direct proști pe locuitorii acestui mare și blând oraș. Cum ar veni, marile magazine să-și pună barieră pentru ca „omul erectus timișoreanus”, „prost” de bubuie, să nu intre cumva în perimetrul acelei parcări, să lase mașina acolo fără să știe să citească ce-l paște dacă nu cumpără din acel magazin, iar mai apoi să vină niște paznici nemiloși să ia și pielea de pe el.

Că așa s-ar întâmpla acum, rezultă din logica tâmpă a municipalității. Atât de prost e alegătorul de pe Bega că pentru a nu se trezi cu roata blocată la autoturism e nevoie să nu-l lași să dea în gropi de bou ce e prin parcările retailerilor. Cum fac americanii de scriu pe cuptorul cu microunde că n-ai voie să-ți bagi copiii înăuntru. N-ar zice primăria că alegătorul ce-l cocoloșește nu este, de fapt, prost, ci este doar șmecher până-n măduva oaselor, cum să zică așa ceva? Nici prin cap nu le-ar trece oamenilor lui Nicolae Robu că ăia de parchează aiurea pe la Galeria Unu, Jysk pentru a merge la Iulius Mall fac asta pentru că stau deficitar cu bunul simț și anii ăia puțini de acasă, dar ne jignesc pe noi ceilalți c-am fi idioți că ne pierdem prin parcările fără bariere sau atât de tâmpiți să le credem explicațiile.

Am avut răbdarea să urmăresc un video din care aflam oful unui cetățean blocat într-una din parcările în care ne facem cumpărăturile. Niște agenți de la rutieră îi puneau la punct pe cei ce au îndrăznit să facă ordine pe proprietatea proprie a angajatorului lor, iar un șmecher tocmai salvat de poliție avertiza: ”Așa au făcut și Îngerii Galbeni. Știți ce-au pățit, nu? Așa o să pățiți și voi!”. Nu știu dacă era pesedist, dar merita să fie la ce manipulare grosolană se dădea. Noi să parcăm am-boulea, proprietarul să ne lase în pace, căci altfel va păți ca Răzvan Nedelcu. N-ar fi zis plângăciosul șofer că ”îngerul galben șef” a mai ridicat un polițist pe capotă, că a fost condamnat pentru pedofilie sau ce i s-o mai fi reținut la dosar, dar cei de la magazine trebuie să știe că-i paște pușcăria dacă încearcă să ne oprească pe noi să parcăm ca șmecherii. Fă-le pe plac ăstora, Nicolae Robu!

Zilele trecute am intrat în parcare la Kaufland să cumpăr ceva. Da, domnule Dieter Schwarz, ăl bătrân din fruntea acționariatului Kaufland&Lidl, am vrut să cumpăr ceva din marketul matale. M-am învârtit după loc de parcare, dar n-am găsit nimic, ziceai că la magazin e reuniunea economiștilor ce țin contabilitatea primară, congresul persoanelor fizice autorizate și seminarul contribuabililor mici și foarte mici împreună. Nu, dumnealor nu erau înăuntru, la Legume-Fructe, nici la Pește Vitrina Asistată, erau la Direcția de Finanțe poate, dar parcarea era plină ochi, deși în magazin bătea vântul. Am plecat la Carrefour Circumvalațiunii. Norocul francezilor e că contribuabilul mic și minuscul de mic din Timișoara e și comod, preferă Kaufland, că e mai aproape de Finanțe, așa că am apucat un loc acolo și am cumpărat de la ei. Nu mare lucru, domnule Schwarz, dar ați merita să facem mai mulți la fel astfel încât să conteze măcar pentru targetul directorului de magazin, dacă nu pentru afacerea matale în ansamblu.

Iar dacă tot vă bateți joc de propria afacere, nu înțeleg de ce nu mutați Finanțele, Sanepidul, Șomajul, ITM-ul și DSV-ul în parcare la Kaufland. Ar fi ca un ghișeu unic și ați arăta mai mult respect cumpărătorilor decât o faceți acum, lăsându-vă clienții fără locuri de parcare. Știu, autoritatea locală se va grăbi să zică că așa e legea, așa au descoperit-o și ei brusc în precampanie electorală, și trebuie respectată, firește. Dar tare vă mai grăbiți să respectați legea în avantajul șmecherilor și cam deloc pentru cei cu bunul simț în sânge!

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

4 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

4 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

4 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

5 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

5 ore ago