Sport

Dificil, nu imposibil. Poli înfruntă Potaissa în Liga Zimbrilor

După derby-ul de tradiție cu Minaur Baia Mare, handbaliștii violeţi au în față o nouă echipă solidă cu care trebuie să se ”ia la trântă” în startul anului calendaristic. Potaissa Turda a devenit adversar tradițional în cel mai recent deceniu, rezultatele fiind dintre cele mai diverse.

Întâlnirea e programată duminică, de la ora 17, la sala ”Constantin Jude” şi va fi arbitrată de cuplul Belean (MS) / Sas (BH) și supervizată de Zamfir Mesaros (Baia Mare).

Ambele grupări au pornit seria jocurilor oficiale fără victorie, dar cu mare luptă în fața unor echipe redutabile. Potaissa a scos ”inextremis” o remiză pe teren propriu cu AHC Dobrogea Sud Constanța, 28-28. Gruparea ardeleană a făcut câteva schimbări de lot în vacanța de iarnă; între ele și aducerea lui… Milos Dragas, fost jucător al Politehnicii până la mijlocul lunii decembrie. Dragas a înscris patru goluri, miercurea trecută, în meciul cu Constanța.

SCM Politehnica Timișoara vine după înfrângerea la două goluri diferență de la Minaur Baia Mare, 31-33, și are nevoie de puncte pentru a nu-și pierde poziția de play-off cucerită cu multă sudoare la finele anului trecut. În Maramureș, violeții au avut o evoluție curajoasă, chiar dacă s-au schimbat considerabil condițiile față de toamna trecută. În momentul de față, echipa are nevoie de refacerea cât mai grabnică a golgheterului Marius Sadoveac și de integrarea noilor veniți în iarnă.

Trupa de pe Bega nu a mai câștigat de aproape doi ani în fața turdenilor, deși s-au jucat în acest interval alte patru întâlniri. Cel mai recent triumf alb-violet l-am consemnat în luna martie 2018, când Politehnica depășea Potaissa cu 28-21. În turul acestei ediții, violeții au cedat la diferența cea mai mare din acest campionat, scor 32-24 pentru ardeleni.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

10 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

10 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

17 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

17 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

17 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

19 ore ago