Politica

Începe lupta şi pentru şefia CJ Timiş. Titu Bojin rămâne (din nou) fără „coledzi”

Revenirea, la presiunea baronilor PSD, la alegerea preşedinţilor de consilii judeţene prin vot direct, într-un singur tur de scrutin, face disputa pentru şefia CJ Timiş mult mai captivantă. Cu excepţia principalului favorit, PNL, aproape toate partidele care contează şi-au desemnat candidaţii. Poate surprinzător, primul care şi-a anunţat candidatura la şefia CJT, Titu Bojin, rămâne pe dinafara competiţiei.

Încet, încet numele candidaţilor pentru şefia Consiliului Judeţean Timiş încep să fie cunoscute. Vineri, 21 februarie, CEx-ul PSD Timiş îl va valida oficial drept candidat la preşedinţia CJ Timiş pe actualul titular al postului, Călin Dobra. Nu cu mult timp în urmă, USR şi-a desemnat nu doar candidatul (Cristian Moş, acceptat şi de PLUS), dar şi lista pentru CJ Timiş. Pro România l-a anunţat, prin vocea preşedintelui Victor Ponta, drept candidat pe deputatul Adrian Pau. Ce-i drept aici ar mai putea avea loc unele schimbări. Dintre partidele care contează, doar PNL nu şi-a anunţat candidatul, în condiţiile în care liberalii au, indiscutabiul, prima şansă de victorie. La PNL problema este însă că Nicolae Robu îşi doreşte un preşedinte CJ Timiş slab şi ascultător, astfel încât să nu-i pericliteze funcţia politică.

Cu toate că a fost primul care şi-a anunţat candidatura pentru şefia CJT, înaintea Crăciunului de anul trecut, a rămas pe dinafara jocului fostul preşedinte al PSD Timiş, Titu Bojin. Acesta a deţinut, de altfel, preşedinţia CJT în mandatul 2012-2016. Bojin este momentan consilier judeţean UNPR, formaţiune pentru care şi 1% la alegeri pare o misiune imposibilă şi tocmai de aceea îşi caută un alt partid pentru care să candideze. În speţă PSD. În toamna anului trecut, reîntoarcerea în PSD a lui Bojin era aproape să se facă printr-o fuziune a social-democraţilor cu formaţiunea lui Gabriel Oprea. Dar n-a fost să fie, noua conducere a PSD trântindu-i uşa în faţă Generalului „Izmană”. Bojin a mai încercat o revenire şi cu sprjinul turbulentului Codrin Ştefănescu, dar şi acesta a fost tras pe linie moartă în partid.

Aşa că ultima încercare diperarată a lui Bojin de-a se întoarce în PSD şi nu oricum, ci drept candidat la preşedinţia CJT, a fost declanşarea unei campanii zvonistice, Potrivit acesteia, el ar urma să candideze pentru Pro România. „Exclus! Nici nu se pune problema”, ne-au declarat liderii acestei formaţiuni. Prin această zvonistică, Bojin dorea însă altceva, şi anume să pună presiune pe PSD. Calculul a fost că PSD nu-l va lăsa la Pro România, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Marius Craina, şi îi va pune pe masă candidatura în locul lui Dobra. Nu a funcţionat nici acest joc, vineri PSD urmând să-l anunţe oficial pe Dobra. Ca atare, Bojin rămâne pe varianta UNPR sau vreo altă formaţiune, tot pe cale de dispariţie, cum ar fi ALDE.

 

 

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

45 de minute ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

53 de minute ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

O oră ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

2 ore ago

Vrei să experimentezi viaţa de student? UPT are reţeta perfectă, o excelentă tabără de „pregătire”, gratuită

UPT face un demers foarte potrivit pentru liceeni şi nu numai, care vor să vadă…

2 ore ago

„Găinar” prins, după mai multe „lovituri”

Miercuri, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…

3 ore ago