Politica

Marius Craina acuză: controlul de la Ministerul Sănătăţii e făcut pentru a intimida

Anunţarea candidaturii lui Marius Craina la funcţia de primar al Timişoarei, din partea Pro România, i-a adus acestuia un control de la Ministerul Sănătăţii. Unul care a „picat” exact la momentul oportun, având ca scop intimidarea celui vizat, spune fostul manager al Spitaului Judeţean Timişoara.

Craina se întreabă de ce un asemenea control a apărut exact în acest moment, atât timp cât vine imediat după ce şi-a anunţat candidatura la Primăria Timişoara. De curând, la spitalul unde Marius Craina a fost director timp de cinci ani, a ajuns un control de la Ministerul Sănătăţii, la cererea actualului manager, liberalul Raul Pătraşcu, pentru a verifica de ce un computer tomograf a funcţionat doi ani de zile fără autorizaţie.

„În ceea ce priveşte vizita corpului de control al ministrului, mă întreb de ce tocmai acum a venit, putea veni oricând. Eu nu cred că e o întâmplare, nu cred în coincidenţe. Acest control a venit imediat după anunarea candidaturii mele. Dar, aceasta mă face încrezător! Dacă nu credeau că din iunie voi fi primar al Timişoarei nu aduceau o echipă întreagă de la minister, mai ales acum, când în ţară e o adevărată criză. Refuz să cred că a fost o coincidenţă. În toată perioada de mandat mi-am apărat spitalul, colegii, personalul spitalului. Am avut un principiu, ce trebuie să fac pe o funcţie de conducere, să respect legea, m-am consultat cu specialiştii de fiecare dată, să respectăm legea. E o încercare de intimidare şi manipulare a opiniei publice, să mă intimideze, să creeze un aspect negativ prin mass-media. Mi-aş dori ca toţi directorii să pună atât devotament cât am pus eu”, a declarat Marius Craina.

Referitor la subiectul computerului tomograf, el spune că nu a ştiut că acesta nu ar avea acele documente realizate.

„Legat de computerul tomograf, stiu că eu am făcut tot ce trebuia pentru autorizare, s-au făcut modificări la incinta unde era, s-au depus toate hârtiile. Noi nu am avut nicio înştiinţare oficială sau neoficială că aparatul nu are autorizaţie. Am făcut de curând un inventar şi nu apărea niciunde lipsa acelei autorizaţii. Era incorect ca acel aparat să nu fie folosit”, a mai subliniat Craina.

O concluzie a fost trasă de colegul său de partid, deputatul de Timiş Adrian Pau.

„Vă spun sigur că dacă Marius Craina nu candida la primărie, tomograful nu avea nevoie de autorizaţii”, a subliniat Pau.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

16 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

16 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

16 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

18 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

18 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

19 ore ago