Primăria Timişoara are acum un al treilea operator cu care va lucra în domeniul salubrităţii. Pe lângă cea care se ocupă de ridicarea gunoiului „clasic”, există cea care se ocupă de măturatul străzilor, iar acum şi una care va ridica deşeurile vegetale şi rampele clandestine de gunoi, pentru 23 de milioane de lei!
Luni, în 10 februarie, a fost ultima zi de depunere a contestaţiilor privind achiziţia serviciului de colectare, transport, depozitare/valorificare a deşeurilor vegetale şi a deşeurilor din construcţii provenite din demolări, din activităţi de reamenajare şi reabilitare, abandonate pe domeniul public al municipiului Timişoara. Au fost depuse 3 oferte, iar în urma evaluărilor, a fost declarată câştigătoare societatea Transclean SRL Timişoara Valoarea acordului cadru este de 23.196.000 lei fără TVA, iar durata este de 4 ani.
Cele trei firme care au concurat au fost Salubritate S.A. – Deva, AVM Project Invest SRL, respectiv Transclean S.R.L. Timişoara.
Nicolae Robu a vrut să fie secretos şi să nu facă public numele câştigătorului de frică să nu se trezească cu vreun plic venit cu poşta „înceată”, prin care să se conteste licitaţia. Deocamdată el nu a făcut public nici modul în care acest contract va funcţiona, dar promite că se va anunţa tot când va fi cazul.
„10 februarie a fost ultima zi de contestaţie pentru licitaţia de stabilire a firmei care se va ocupa de ridicarea deşeurile vegetale şi de construcţii, abandonate pe domenul public. După cum ştiţi, a fost regândit sitemul de management al deşeurilor, au existat disfucţii, o parte din deşeuri erau ridicate înainte de operator, dar ulterior au ajuns să nu fie ridicate de nimeni”, a declarat Robu.
Acesta insistă că el e un perfecţionst, din acest motiv nu e mulţumit de curăţenia din oraş, dar insistă că Timişoara este departe de a fi un oraş murdar.
„Eu sunt un perfecţionist, sunt tot felul de gânduri străine, de acuzaţii legate de curăţenie. Eu nu sunt mulţumit, dar Timişoara nu e un oraş murdar, e un oraş care a depăşit perioada critică pe curăţenie, dar mai sunt multe de făcut. Vom pune la treabă operatorul pentru a ridica gunoiul. Nu O să facem cunoscut modul de lucru când avem finalizată licitaţia, aceasta doar din precauţie”, spune Robu, insistând că nu e absolut nimic secret în acest contract.
Conform datelor oferite de site-urile de specialitate în domeniul informaţiilor legate de situaţia financiară a firmelor, Transclean SRL a fost înfiinţată în 2017, iar în 2018, ultimul an de raportare, a avut o cifră de afaceri de 131.190 de lei şi un profit de 126.433 lei, respectiv un număr mediu de zero angajaţi.
Nu ruşii, ci PNL din bani publici a plătit campania electorală a lui Călin Georgescu!…
La scurt timp după ce conducerea primăriei timișorene s-a văzut în fața faptului împlinit, proiectul…
Primăria Timișoara scanează din aer, folosind inteligența artificială, cimitirele din Timișoara. Deși i s-a transmis…
Carla’s Dreams va fi formația care le va cânta timișorenilor din Piața Operei la ora…
Joi, Marcel Ciolacu s-a trezit asudat şi cu faţa la cearşaf. Probabil a visat peste…
Atunci când te confrunți cu provocarea renovării unei băi de dimensiuni reduse, fiecare centimetru contează.…