Opinii

Când spune PSD adevărul? Când cere eliminarea pensiilor speciale sau când susţine o lege pentru a-i da pensie specială Renatei Weber?

În momente de criză, aşa cum traversează acum România, lumea îşi aminteşte mai cu dinadins unele dintre inechităţile sociale introduse de stat. Şi ca să nu ne ascundem, înlocuiesc conceptul abstract de stat cu PSD, partid aflat la guvernare în România din 2012. Perioadă în care a produs tot felul de inechităţi, începând cu pensiile speciale, tot mai mari şi mai extinse, salariile extravagante din administraţie etc. Toate acestea au răbufnit acum, când tot mai mulţi români au intrat în şomaj, astfel că tot mai multă lume cere eliminarea acestor privilegii.

Pe acest val s-a urcat cu tupeu chiar PSD, care, mai nou cere eliminarea pensiilor specaile. Partid, care, repet, le-a creat şi extins, ultima dată pentru aleşii locali. De-a dreptul nemaivăzut, multe dintre aceste pensii sunt mai mari decât salariile persoanelor care le iau. Nu mai discut că acelaşi PSD a susţinut şi cumulul salariului la stat cu pensia specială şi mult prea nesimţită. Acum dă bine însă la popor să te revolţi pe aceste nedreptăţi.

Numai că, în timp ce PSD-iştii vorbesc despre eliminarea pensiilor speciale, în parlament tot ei au introdus un proiect de lege privind majorarea salariului şi acordarea de pensie specială Avocatului Poporului, Renate Weber, şi adjuncţilor săi. Proiect votat cu multă veselie de PSD-işti în comisiile de specialitate. Deci, pe de o parte vorbim de elininarea pensiilor speciale, iar pe de altă parte le extindem. Un psihiatru ar vorbi aici de disonanţă cognitivă. Nu este aşa ceva, e doar ipocrizie. Nu mai discut că la PSD nu e chiar ceva inedit. În urmă cu câţiva ani, un fost preşedinte al partidului, pe nume Victor Ponta, spunea despre o lege privind Roşia Montană, că nu este de acord cu ea în calitate de deputat, dar e foarte de acord din poziţia de premier.

Asta ca să nu mai spun că lege privind tăierea pensiilor speciale a fost votată în luna ianuariae, dar a fost contesată la Curtea Constituţională. Cine a contestat-o, printre alţii? Renate Weber, cea pusă în funcţie de PSD, partid ale cărei poziţii le şi apără cu înverşunare. Aşadar, când spune PSD adevărul? Când vrea eliminarea pensiilor speciale sau când vrea să le extindă? Atenţie, primul lucru îl face cu gura, al doilea demers a trecut deja prin unele comisii parlamentare.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

6 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

8 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

11 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

11 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

11 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

11 ore ago