În momente de criză, aşa cum traversează acum România, lumea îşi aminteşte mai cu dinadins unele dintre inechităţile sociale introduse de stat. Şi ca să nu ne ascundem, înlocuiesc conceptul abstract de stat cu PSD, partid aflat la guvernare în România din 2012. Perioadă în care a produs tot felul de inechităţi, începând cu pensiile speciale, tot mai mari şi mai extinse, salariile extravagante din administraţie etc. Toate acestea au răbufnit acum, când tot mai mulţi români au intrat în şomaj, astfel că tot mai multă lume cere eliminarea acestor privilegii.
Pe acest val s-a urcat cu tupeu chiar PSD, care, mai nou cere eliminarea pensiilor specaile. Partid, care, repet, le-a creat şi extins, ultima dată pentru aleşii locali. De-a dreptul nemaivăzut, multe dintre aceste pensii sunt mai mari decât salariile persoanelor care le iau. Nu mai discut că acelaşi PSD a susţinut şi cumulul salariului la stat cu pensia specială şi mult prea nesimţită. Acum dă bine însă la popor să te revolţi pe aceste nedreptăţi.
Numai că, în timp ce PSD-iştii vorbesc despre eliminarea pensiilor speciale, în parlament tot ei au introdus un proiect de lege privind majorarea salariului şi acordarea de pensie specială Avocatului Poporului, Renate Weber, şi adjuncţilor săi. Proiect votat cu multă veselie de PSD-işti în comisiile de specialitate. Deci, pe de o parte vorbim de elininarea pensiilor speciale, iar pe de altă parte le extindem. Un psihiatru ar vorbi aici de disonanţă cognitivă. Nu este aşa ceva, e doar ipocrizie. Nu mai discut că la PSD nu e chiar ceva inedit. În urmă cu câţiva ani, un fost preşedinte al partidului, pe nume Victor Ponta, spunea despre o lege privind Roşia Montană, că nu este de acord cu ea în calitate de deputat, dar e foarte de acord din poziţia de premier.
Asta ca să nu mai spun că lege privind tăierea pensiilor speciale a fost votată în luna ianuariae, dar a fost contesată la Curtea Constituţională. Cine a contestat-o, printre alţii? Renate Weber, cea pusă în funcţie de PSD, partid ale cărei poziţii le şi apără cu înverşunare. Aşadar, când spune PSD adevărul? Când vrea eliminarea pensiilor speciale sau când vrea să le extindă? Atenţie, primul lucru îl face cu gura, al doilea demers a trecut deja prin unele comisii parlamentare.
Comentarii prin facebook