Ultima ora

Operațiune fără precedent. Ultimul mare val de români care se întorc în țară tranzitează la noapte Ungaria/Foto și Video

În această noapte se va produce marea operaţiune de tranzitare a Ungariei de către românii opriţi la frontiera austro-maghiară. Operaţiunea va începe la ora 21.00, ora Ungariei, şi va fi finalizată la orele dimineţii, odată cu intrarea românilor în ţară. În total este vorba de aproximativ 5.500 de români şi 1.500 de bulgari, care vor tranzita Ungaria la noapte. Cei ai mulţi vor intra în ţară prin Cenad şi Nădlac.

Dacă iniţial se vorbea de 3.500 de români cantonaţi la graniţa între Austria şi Ungaria, potrivit unor surse oficiale, numărul lor real ar fi de 5.500, la care se adaugă şi 1.500 de bulgari. Pe Internet există o filmare cu românii nerăbdători care stau de peste 24 de ore la graniţa maghiaro-austriacă. Atât românii, cât şi bulgarii se întorc în principal din țările cele mai afectate din Europa de epidemia de coronavirus: Italia, Spania și Germania. Aşa cum am mai anunţat, Ungaria a închis, în noaptea trecută, toate frontierele, dar în urma unei înţelegeri dintre ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu şi omologul său maghiar, Péter Szijjártó, s-a convenit ca românii blocaţi la frontiera austriacă să fie lăsaţi să ajungă în ţară. Acest lucru se va întâmpla însă o singură dată.

Astăzi, oficialii români şi unguri au stabilit detaliile efective privind intrarea pe teritoriul Ungariei și tranzitarea acesteia până la granița cu România. Astfel, se va face un culoar de trecere prin Ungaria, care să fie supravegheat de polițiștii din țara vecină. În România se va intra prin trei puncte: Borş, Nădlac şi Cenad. Cei mai mulţi vor intra prtin vămile din Arad şi Timiş. Efective mari de poliţişti vor supraveghea ulterior traseul românilor în ţară, fiind conduşi de poliţie în fiecare judeţ în parte.

Sursa foto şi video: Facebook Biro Botond


Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

7 minute ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

12 minute ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

32 de minute ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

42 de minute ago

Tech Talks by UPT – „AI for Humanity” a ajuns la final. Un eveniment de excepţie cu un succes răsunător

Unul din cele mai aşteptate şi memorabile evenimente organizate sub tutela UPT a ajuns la…

O oră ago