Social

Poliţia Locală provoacă panică în frizerii şi saloane de coafură. Unii patroni şi-au închis afacerile din cauza unei înştiinţări care nu-i privea/UPDATE

La primele ore ale dimineţii de luni, patronii mai multor saloane de înfrumuseţare sau frizerii din Timişoara, atunci când au venit la lucru, au găsit pe uşă lipită o foaie de hârtie, cu o ştampilă a Poliţiei Locale. În aceasta era prezentat conţinutul ultimei hotărâri a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, referitoare la închiderea unor activităţi în anumite domenii. Aceste afaceri nu sunt supuse interdicţiei.

Cu toate că decizia nu se referă la saloanele de coafură şi frizerii, poliţiştii locali au decis să pună înştiinţarea privind închiderea unor activităţi şi pe uşile unor astfel de stabilimente. Acest lucru a produs panică, mulţi patroni închizându-şi afacerea, neştiind la ce să se aştepte.

Hotărârea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă arată: „Se închid sălile de sport de întreținere; Se sistează cursurile de orice fel: dans, balet, limbi străine etc. Se sistează activitățile în grup de yoga; Se închid sălile de jocuri electronice, mecatronice, mecanice, electromecanice etc.; Se impune ca în restaurante, baruri și la terase, distanța dintre mese să fie de cel puțin 2 metri”.

Chiar şi aşa, Poliţia Locală Timişoara a lipit respectivele informări şi pe uşile afacerilor care nu au acelaşi domeniu de activitate cu cele amintite în anunţ.

Unii patroni au interpretat, se pare, informaţia ca vizând şi afacerea lor, chiar dacă nu e cazul. Cei de la Poliţia Locală afirmă că nu au făcut controale vizând închiderea unor saloane de înfrumuseţare şi nu s-a pus problema unor amenzi aplicate. În final, decizia închiderii afacerii aparţine deţinătorului acesteia, dacă domeniul nu este cel precizat în hotărârea Comitetului. De ce totuşi s-au pus aceste afişe?

„Acţiunea a fost una doar de informare, nu au fost efectuate controale sau aplicate amenzi”, am aflat de la Poliţia Locală.

UPDATE. Nicolae Robu reacţionează

Informaţia prezentată de debanat.ro, referitoare la închiderea unor saloane de înfrumuseţare şi a unor frizerii, după ce pe uşile de intrare ale acestora Poliţia Locală a lipit hârtii informative despre oprirea activităţii unităţilor din unele domenii de activitate, fără a cuprinde şi cele menţionate. Robu vorbeşte din nou despre persoane care „pun presiune, fiind panicaţi”

„Singurele măsuri luate de Comitetul Local pt Situații de Urgență, în cele două ședințe ale sale -din 13.03.2020 și 16.03.2020- sunt cele anunțate de mine pe Facebook, numerotate de la a) până la s). Printre ele nu se află și închiderea frizeriilor, saloanelor de coafură / cosmetică / înfrumusețare”, a anunţat Nicolae Robu.

„Rog a se înţelege cu deschidere, cu responsabilitate, cu grijă şi faţă de semeni, nu numai faţă de propria fiinţă şi într-o privire pe termen mai lung, nu numai prin prisma momentului: Eu nu-mi doresc să restricţionez nimic, chiar îmi repugnă sa o fac! Dar, ca om responsabil, acolo unde consider că există pericole, trebuie sa intervin, chiar dacă o fac cu o puternică strângere de inimă! Fac tot posibilul să nu se ajungă la excese de prudenţă, pentru că orice restricţionare are şi un impact negativ, câteodată chiar un puternic impact negativ -sper că e evident pentru oricine, inclusiv pentru cei ce pun presiune, fiind panicaţi (să fiu înţeles corect: nu vorbesc peiorativ la adresa lor, eu îi stimez şi pe ei deopotrivă, nu e vina lor că sunt “mai slabi de înger” şi în vremuri grele se panichează)-. Aşadar, stimaţi timisoreni, încă o dată: calm, fără panică, dar precaut! Şi va fi bine”, a mai anunţat primarul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

26 de minute ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

3 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

4 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

5 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

5 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

7 ore ago