Politica

Ungaria va permite celor 3.500 de români blocaţi la graniţa cu Austria să tranziteze ţara

Ungaria va face o excepţie de la decizia de-a închide total frontierele ţării. În urma unei negociei dintre miniştrii de Externe ai României şi Ungariei, s-a ajuns la înţelegerea ca cei peste 3.500 de români blocaţi la frotiera austriaco-maghiară să poată tranzita ţara vecină pentru a se putea întoarce în România.

 Peste 3.500 de români au rămas blocați la granița dintre Austria și Ungaria, după ce autoritățile de la Budapesta au decis închiderea granițelor. Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a ajuns la o înţelegere cu omolugul său maghiar, Péter Szijjártó, pentru ca toţi românii blocaţi să poată tranzita ţara vecină. Acest lucru se va face însă o singură dată. Detaliile efective privind intrarea pe teritoriul Ungariei și tranzitarea acesteia până la granița cu România urmează să fie stabilite.

Cei doi miniștri de externe au convenit să păstreze legătura pe durata acestei zile pentru a monitoriza deblocarea în teren a situației și revenirea cu bine în țară a cetățenilor români. În paralel, pe același subiect, ministrul Bogdan Aurescu a ținut legătură și cu omologul său austriac, Alexander Schallenberg, se arată într-un comunicat al MAE..

„Ministrul Péter Szijjártó a confirmat că Ungaria va sprijini, ca măsură de excepție, aplicată o singură dată, repatrierea cetățenilor români în cel mai scurt timp posibil, urmând ca detaliile efective privind intrarea pe teritoriul Ungariei și tranzitarea acestuia până la granița cu România să fie stabilite, și apoi măsurile implementate, de autoritățile de resort ale ministerelor de interne din cele două țări”, se arată în comunicatul MAE.

Cel mai probabil, tranzitarea Ungariei va începe la ora 20.00, ora Ungariei, şi va dura până mâine, 18 martie, ora 5.00.

 

 

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

2 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

2 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

15 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

18 ore ago