Afaceri

Aeroportul Internaţional Timişoara a fost anunţat de sosirea unor zboruri charter, pentru transportul muncitorilor sezonieri în Germania

România, inclusiv prin Timişoara, se pregăteşte să (re)exporte cea mai de succes marfă în Germania. Vorbim de forţa de muncă. Pe Aeroportul Internaţional Timişoara sunt aşteptate să ajungă mai multe avioane, curse charter, care să ducă muncitori sezonieri spre Dusseldorf.
Pe adresa Aeroportului Internaţional Timişoara au sosit, începând de miercuri, mai multe adrese, prin care reprezentanţii aerodromului erau anunţaţi în legătură cu sosirea aici a unor curse aeriene de tip charter, operate de către compania Eurowings. Acestea ar urma să ducă spre Dusseldorf muncitori români sezonieri.
Prima adresă anunţa o primă cursă pe 14 aprilie, pentru ca un nou e-mail să anunţe o nouă asemenea cursă pentru data de 11 aprilie.
Germania duce, la fel ca şi alte ţări europene, o criză acută de asemenea muncitori sezonieri, mai ales în domeniul agricol, pentru a culege recoltele existente. Această migraţie se întâmplă în fiecare an, oamenii din estul Europei ocupându-se cu această culegere a recoltelor.

Scandal la Aeroportul Cluj

O situaţie asemămănătoare a avut loc joi dimineaţa şi pe Aeroportul Cluj. Tot pentru mai multe curse charter asemănătoare, acolo au fost aduse 1.500 de persoane, cu autocare, pentru a fi îmbarcate în aeronave. Problema este că din cauza coronavirusului, persoanele trebuiau să păstreze o anumită distanţă de siguranţă între ele, ceea ce nu s-a întâmplat. Deşi cursele erau programate la ore diferite, oamenii au fost aduşi în parcarea aeroportului toţi deodată, ceea ce a creat mari probleme legate de siguranţa epidemică, cei de acolo fiind total depăşiţi de situaţie. Pentru rezolvarea problemei, a fost necesară intervenţia poliţiei. Zboruri asemănătoare erau programate şi la Sibiu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

2 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

2 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

3 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

3 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

3 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

3 ore ago