Economic

Comercianții de miei din Timiș – controlați de poliție și inspectori sanitari

În Timiș au fost constituite echipe mixte de control formate din reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai Poliției Timiș, care verifică activitatea de sacrificare și comercializare a mieilor, la cererea prefectului de Timiș Liliana Oneț.
Echipele de control vor verifica atât abatoarele autorizate, cât și cele 23 de centre de tăiere temporare a mieilor și iezilor, precum și piețele din județul Timiș.

Conform reprezentanților Instituției Prefectului, în Timiș, pentru perioada sărbătorilor pascale, respectiv până în data de 18 aprilie, sunt autorizate două abatoare pentru tăierea ovinelor și caprinelor ( SC First Meat SRL Giulvăz și SC OVIPRODEX SRL Liebling) și un abator de mică capacitate (SC Carnexim SRL Dumbrăvița), care au capacitatea și dețin autorizații sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, permanente, iar „Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș asigură prin personalul propriu (medici veterinari angajați cu contract de muncă), controlul permanent, în aceste unități”.

Tot în Timiș, până în 18 aprilie au fost autorizate condiționat – la cererea deținătorilor de ovine, 23 centre de tăiere temporare a mieilor și iezilor, unde este asigurată supravegherea și controlul sanitar veterinar.

„D.S.V.S.A. derulează acțiuni de control oficial, specifice, prin personalul de specialitate, atât independent cât și în colaborare cu alte instituții de control, cu atribuții în domeniu. Acțiuni de control vor derula, în această perioadă și polițiștii din cadrul IPJ Timiș, pentru a veghea la respectarea prevederilor legale privind comercializarea mieilor. Acțiunile de control vizează modul de comercializare a mieilor, inclusiv felul în care sunt transportați”, transmit reprezentnații Instituției Prefectului Timiș.

Pentru că ne aflăm în stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus și sunt în vigoare Ordonanțe Militare care restricționează circulația, proprietarilor centrelor de tăiere li s-a impus interdicția transportării carcaselor de miei în halele piețelor agroalimentare, fiind permisă sacrificarea animalelor doar la cererea clienților, cu vânzarea directă și individuală către consumatori. Depozitarea şi comercializarea cărnii de miel trebuie să se realizeze în spaţii adecvate, cu asigurarea temperaturii şi stării de igienă corespunzătoare și trebuie să se respecte pe timpul transportului temperaturile pentru carnea de miel în stare refrigerată sau congelată.

Puteți merge să cumpărați miei în starea de urgență, având cartea de identitate și declarația pe proprie răspundere la dumneavoastră. Bifați punctul 2 – asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Proiectele comunei Şag, dezbătute la Bucureşti

Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, a avut, marţi, mai multe întâlniri de lucru la Compania…

22 de minute ago

Primăria Ghiroda a obţinut modificări în programul transportului public pentru liniile M35 și S13

Primăria Ghiroda anunţă că, în urma solicitării transmise către SMTT, au fost aprobate următoarele modificări…

24 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 18 decembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 18.12.2024, unde se vor executa reparaţii…

O oră ago

Deşteptarea. Statuie specială realizată la UPT, pentru a comemora Revoluţia din 89

O statuetă care se poate mișca, fără a fi angrenată de mecanisme – intitulată DEȘTEPTAREA…

14 ore ago

Memoria Revoluției de la Timișoara va fi onorată printr-un spectacol multimedia

Alături de portalul inaugurat luni în Parcul Alpinet, Primăria Timișoara a pus la punct un…

15 ore ago

Asociația Poli și Happy Tails Timișoara organizează sâmbătă un Târg de Crăciun caritabil

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 21 decembrie, începând cu ora 16:00, la Bar Leone, Timișoara.…

15 ore ago