Economic

Comercianții de miei din Timiș – controlați de poliție și inspectori sanitari

În Timiș au fost constituite echipe mixte de control formate din reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai Poliției Timiș, care verifică activitatea de sacrificare și comercializare a mieilor, la cererea prefectului de Timiș Liliana Oneț.
Echipele de control vor verifica atât abatoarele autorizate, cât și cele 23 de centre de tăiere temporare a mieilor și iezilor, precum și piețele din județul Timiș.

Conform reprezentanților Instituției Prefectului, în Timiș, pentru perioada sărbătorilor pascale, respectiv până în data de 18 aprilie, sunt autorizate două abatoare pentru tăierea ovinelor și caprinelor ( SC First Meat SRL Giulvăz și SC OVIPRODEX SRL Liebling) și un abator de mică capacitate (SC Carnexim SRL Dumbrăvița), care au capacitatea și dețin autorizații sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, permanente, iar „Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș asigură prin personalul propriu (medici veterinari angajați cu contract de muncă), controlul permanent, în aceste unități”.

Tot în Timiș, până în 18 aprilie au fost autorizate condiționat – la cererea deținătorilor de ovine, 23 centre de tăiere temporare a mieilor și iezilor, unde este asigurată supravegherea și controlul sanitar veterinar.

„D.S.V.S.A. derulează acțiuni de control oficial, specifice, prin personalul de specialitate, atât independent cât și în colaborare cu alte instituții de control, cu atribuții în domeniu. Acțiuni de control vor derula, în această perioadă și polițiștii din cadrul IPJ Timiș, pentru a veghea la respectarea prevederilor legale privind comercializarea mieilor. Acțiunile de control vizează modul de comercializare a mieilor, inclusiv felul în care sunt transportați”, transmit reprezentnații Instituției Prefectului Timiș.

Pentru că ne aflăm în stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus și sunt în vigoare Ordonanțe Militare care restricționează circulația, proprietarilor centrelor de tăiere li s-a impus interdicția transportării carcaselor de miei în halele piețelor agroalimentare, fiind permisă sacrificarea animalelor doar la cererea clienților, cu vânzarea directă și individuală către consumatori. Depozitarea şi comercializarea cărnii de miel trebuie să se realizeze în spaţii adecvate, cu asigurarea temperaturii şi stării de igienă corespunzătoare și trebuie să se respecte pe timpul transportului temperaturile pentru carnea de miel în stare refrigerată sau congelată.

Puteți merge să cumpărați miei în starea de urgență, având cartea de identitate și declarația pe proprie răspundere la dumneavoastră. Bifați punctul 2 – asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Raportul de sustenabilitate IULIUS 2023: 500.000 de mp certificați LEED, scăderea cu 26% a consumului total de energie

Grupul IULIUS, unul dintre cei mai mari dezvoltatori mixed-use de regenerare urbană din România, a…

33 de minute ago

Glovo Academy ajunge la Timișoara: cursuri interactive de business și digitalizare pentru restaurantele locale

Proiectul Glovo Academy, organizat de platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de…

49 de minute ago

Pericolul major al alegerilor prezidențiale. Rolul PNL în blocarea alianței PSD-AUR

Ultimul sondaj CIRA realizat la comanda EVZ arată că în finala alegerilor prezidențiale au șanse…

59 de minute ago

În weekend, trafic restricţionat în zona Brâncoveanu – Porumbescu

În vederea așternerii mixturii asfaltice în intersecția str. Constantin Brâncoveanu cu str. Ciprian Porumbescu, din…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 15 noiembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 15.11.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Accident rutier cu două victime la Moşniţa Mouă. O şoferiţă nu a dat prioritate în intersecţie

Graba continuă să bage oameni nevinovaţi în spital. O femeie în vârstă de 29 de…

14 ore ago