Timp liber

Cum să alegi un TV 4K?

Unul dintre cele mai apreciate electronice din casele noastre este Smart TV-ul, dar nu este un produs ușor de ales. În ultima perioadă există tot mai multe modele de Smart TV 4K și poate fi destul de dificil să alegi modelul potrivit pentru tine.

Înainte de a achiziționa un astfel de produs trebuie să iei în considerare mai mulți factori și principalele caracteristici ale televizorului. Mai apoi, vei putea să faci o alegere informată.

În acest articol îți vom prezenta care sunt principalele lucruri pe care să le iei în considerare, dar și câteva modele de TV 4K pentru a îți fi mai ușor să faci această alegere.

Cum alegi televizorul

  1. Bugetul

Înainte de a începe să cauți un televizor 4K trebuie să îți setezi un buget. În caz contrar, vei ajunge să achiziționezi un aparat pe care nu ți-l poți permite deoarece există numeroase modele care sunt foarte scumpe.

Fă-ți un buget aproximativ și alege o limită maximă pentru această achiziție. Trebuie să știi că există TV 4K pentru orice buget, de la 2.000 de lei și până la 13.000 de lei. Astfel, poți să găsești un model potrivit pentru tine, fără să te îngrijorezi că nu îți vei permite.

  1. Dimensiunea televizorului

O caracteristică importantă a unui TV 4K este și dimensiunea ecranului. Diagonala unui TV 4K pornește de la 81 de cm și poate ajunge până la 163. Aici depinde foarte mult și de bugetul pe care l-ai selectat. Televizoarele cu diagonală de 81 de cm sunt mai potrivite pentru cei care au un buget mai mic.

Dacă ai un buget de peste 2500 de lei, vei găsi și televizoare cu diagonală de 163 de cm. Trebuie să iei în considerare și spațiul pe care îl ai în casă. Un televizor de 163 de cm are nevoie de mai mult spațiu și trebuie să stai la o distanță mai mare de el.

  1. Tipul ecranului

Un alt lucru la care trebuie să te gândești înainte să cumperi un TV 4K este tipul ecranului. Majoritatea televizoarelor smart 4K au ecranul LED, dar există și alte tipuri de ecrane disponibile.

Cel mai performant tip de ecran este cel OLED. Oferă o experiență inedită, mai ales dacă televizorul este de dimensiuni mari, peste 100 de cm.

De asemenea, mai există și varianta QLED, o variantă intermediară între OLED și LED. În funcție de bugetul tău, poți alege unul dintre cele 3 tipuri de ecrane.

  1. Ecran curbat sau nu

Noile modele de televizoare 4K au ecranul curbat. Nu știi dacă este cea mai bună investiție? Îți spunem noi! Ecranul curbat este potrivit pentru cei care își doresc o super experiență la vizionare sau atunci când se joacă pe Playstation. O parte bună a acestui tip de ecran, este că vei putea să privești din diferite unghiuri, spre deosebire de un ecran plat.

Trebuie să iei în considerare că televizoarele cu ecran curbat au un preț mai mare de achiziție. Dacă îți permite bugetul, este bine să optezi pentru un ecran curbat.

Top modele

  1. Televizorul accesibil (Televizor LED Smart LG, 43UM7100PLB)

Dacă îți dorești un televizor accesibil, acest model de la LG cu diagonala de 108 cm este perfect pentru tine. Este un televizor bun și foarte accesibil ca preț. Îl poți achiziționa la prețul de 1.400 de lei.

Are mai multe aplicații de video streaming preinstalate și opțiunea de screen mirroring.

  1. Televizorul bun (Televizor QLED Smart Samsung, 49Q60RA)

Un televizor foarte bun, la un preț rezonabil. Acest televizor are un preț de 2900 de lei, dar merită toți banii. Începând de la ecranul QLED de 123 de cm și terminând cu aplicațiile de video streaming preinstalate, acest model de TV 4K de la Samsung este foarte bun.

Deși nu este cel mai ieftin, se încadrează într-un buget rezonabil, luând în considerare specificațiile. Este un televizor Smart, cu screen mirroring, asistent vocal inteligent și înregistrare USB.

  1. Televizorul performant (Televizor OLED Smart LG,

OLED55C9PLA)

Ultimul, dar nu cel din urmă. Acesta este cel mai performant televizor din lista noastră de sugestii. Din păcate, are și un preț pe măsură. Îl poți achiziționa la prețul de 6.400 de lei. Televizorul Smart LG este potrivit pentru cei care își doresc un smart tv cu adevărat performant.

La fel ca modelele precedente, vine cu mai multe aplicații de video streaming instalate. De asemenea, acest TV are screen mirroring. Ecranul OLED este cel care face diferența. Experiența vizionării unui film nu va mai fi la fel! Acest TV 4K are diagonală de 139 de cm.

Acestea sunt principalele lucruri pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a cumpăra un televizor 4K. Modelele prezentate au fost selectate în funcție de raportul calitate-preț. Este foarte important să citești review-uri înainte de a achiziționa un TV 4K.

Acestea fiind spuse, tu ce model de TV 4K alegi din lista noastră?

Share
Published by
publicitate

Recent Posts

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

51 de minute ago

„Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, un eveniment de succes cu peste 1000 de participanţi, a ajuns la final

Emoţii, competivitate, premii şi mulţi participanţi la un eveniment de marcă organizat anual de UPT.…

58 de minute ago

Horticultura continuă lucrările de întreținere în cimitirele pe care le administrează

Angajaţii societăţi Horticultura continuă lucrările de întreținere în cele două cimitire pe care le administrează,…

2 ore ago

Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, apel pentru fair play în campania electorală

Mare favorit pentru a câştiga un nou mandat de primar al comunei Şag, Flavius Alin…

3 ore ago

Expoziție cu peste 300 de caricaturi și lucrări umoristice poate fi admirată în Iulius Town

În acest final de săptămână, în Iulius Town, sunt așteptați iubitorii de satiră, care vor…

4 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 11 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 11.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago