Economic

Din mai se reiau cursele aeriene interne şi externe de pe Aeroportul Internaţional Timişoara

Aeroportul Internaţional Timişoara se pregăteşte să primească din nou curse aeriene. Principalii doi operatori care aveau curse funcţionale de aici, Tarom, respectiv Wizzair, au anunţat că vor relua treptat operarea de zboruri de pe principala poartă aeriană a zonei de vest a României

Cei de la Wizzair ar urma să pornească, treptat, cursele de la Timişoara. Conform informaţiilor de rezerave prezente pe site-ul operatorului, din 1 mai sunt disponibile pentru rezervare destinaţiile Barcelona şi Londra, din 5 mai Roma şi Bruxelles, Frankfurt din 8 mai, Paris din 12 mai, Milano din 15 mai, Memmingen din 17 mai.

În cursul zilei de sâmbătă, Wizzair a confirmat oficial că este gata să reia zborurile de la Timişoara, dar este dependentă de menţinerea sau nu a restricţiilor din partea autorităţilor.

„Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, a anunțat astăzi că este pregătită să-și redeschidă baza de la Timișoara începând cu 1 mai 2020 și măsurile aferente pentru sănătatea și binele pasagerilor pe parcursul procedurii de check-in și la bord. Reluarea operațiunilor depinde de decizia autorităților de a elimina sau prelungi actualele restricții de zbor către și dinspre România. Dacă se vor păstra restricțiile, redeschiderea bazei va fi amânată”, au anunţat cei de la Wizzair.

Ei au mai precizat că vor lua toate măsurile pentru a preveni o eventuală infectare cu coronavirus.

„Ca parte din măsurile de a proteja sănătatea pasagerilor și echipajului, călătorii ar trebui să efectueze check-in-ul și orice achiziție de servicii online, cum ar fi plata pentru bagaje adiționale, pentru a reduce orice interacțiune care nu este esențială la aeroport. Echipajul de cabină va purta măști și mănuși pe toată durata zborului și va distribui șervețele de igienizare fiecărui pasager”, conform Wizzair.

De asemenea, rezervări spre Timişoara sunt disponibile şi pentru cursele Tarom, mai precis din 18 mai vor fi operate destinaţiile interne dintre Bucureşti şi mai multe oraşe din ţară, inclusiv Timişoara. Toate cursele interne ale operatorului naţional au fost oprite pe 25 mai.

În acest moment, de pe Aeroportul Internaţional Timişoara zboară doar mai multe curse ale celor de la Eurowings, în sistem charter, care duc muncitori români spre Germania.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

12 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

13 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

14 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

16 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

21 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

21 de ore ago