Primăria Timişoara

Edilul şef al Timişoarei recomandă circulaţia cu bicicleta şi pe jos, deşi el va veni la lucru cu maşina

Schimbare de 180 de grade în opinia primarului Timişoare asupra transportului cetăţenilor pe raza oraşului. Robu sfătuieşte oamenii să meargă pe jos şi cu bicicleta, dar el spune că stă prea departe de birou pentru a face acest lucru.

Bicicleta şi mersul pe jos sunt soluţia circulaţiei oamenilor în Timişoara în ultima perioadă, consideră Nicolae Robu. El este cunoscut pentru faptul că aprobat investiţii semnificative din partea municipalităţii, pentru extinderea spaţiului destinat autovehiculelor, în vederea fluidizării traficului.

Acum, el cere cetăţenilor să aleagă bicicleta sau „talpa”, pentru că ar fi epidemic mai sigure. Transportul în comun  poate fi periculos, iar utilizarea maşinilor duce la aglomeraţie, a descoperit primarul.

La trotuarele din zona centrală se lucrează şi în aceste condiţii. Pentru data de 15 mai să dăm timişorenilor lucruri frumoase, să avem o încărcare pozitivă. Eu îmi doresc ca după 15 mai să se circule mai multz pe jos şi cu bicicleta. Avem un plan de reparare a pistelor. Noi ne pregătim în ceea ce priveşte transportul public, facem dezinfecţie zilnică, dar tot există riscuri. O parte din cetăţeni par să prefere să folosească maşina. Dacă ajungem să aglomerăm oraşul, tot noi vom fi păgubiţi. Sugestia mea pentru oameni este să folosească bicicleta sau mersul pe jos, consideră Nicolae Robu.

În ciuda sfaturilor, edilul şef spune că el stă prea departe de centrul oraşului, acolo unde e sediul primăriei, fiindu-i prea greu să vină cu bicicleta pentru că ar transpira. Vorbim despre un drum parcurs lejer într-un timp sub jumătate de oră, în cea mai pesimistă variantă.

Eu stau cam departe, dar dacă aş veni cu bicicleta ar trebui să mă schimb de fiecare dată când vin la birou”, spune primarul.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

14 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

16 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

19 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

19 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

19 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

19 ore ago