Social

Încă 25 de curse charter vor pleca din Timișoara spre Germania. DSP Timiș: proceduri la îmbarcare cu standarde ridicate de protecție

Chiar și în timpul pandemiei de coronavirus românii au început să plece în Germania, la diverse munci în agricultură. A plecat „valul” de la Aeroportul Cluj și s-a dat și startul curselor din Timișoara. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș transmite că a coordonat măsuri speciale pentru siguranța medicală la îmbarcare a pasagerilor din cursele charter specială spre Germania.

Cursa care a plecat sâmbătă este prima din seria de 26 de curse de acest tip. DSP Timiș transmite că a dotat personalul aeroportuar din Timișoara cu seturi complete de echipament medical pentru protecție epidemiologică și că prin aportul specializat al medicului specialist Virgil Musta, de la Spitalul „Dr.Victor Babeș”, a fost adoptat un set de proceduri la îmbarcare, „cu standarde ridicate în protecția individuală”.

Având în vedere că după această primă cursă, în care s-au îmbarcat peste 90 de persoane, vor mai urma, până la începutul lunii iunie, încă 25 de curse aeriene similare, cu destinația Germania, DSP Timiș a coordonat, chiar de la plecarea primei curse, sistematizarea și buna organizare a culoarelor de acces și tranzitare a aeroportului, de către pasagerii sosiți din mai multe județe pentru îmbarcare pe aeroportul timișorean. Prin grija DSP Timiș au fost puse la dispoziția personalului aeroportuar seturi complete de echipamente de protecție epidemiologică, iar pasagerii au fost ghidați optim spre operațiile de verificare vamală și tranzit pentru îmbarcare, starea de sănătate fiind investigată prin testare cu termometre cu citire de la distanță. Această acțiune coordonată în cadrul aeroportului timișorean, realizată de cadrele medicale și inspectorii DSP, a beneficiat și de aportul specializat al medicului specialist Virgil Musta, cel care conduce de mai multe săptămâni programul de tratament pentru pacienții cu COVID19, în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeș” din Timișoara. Medicul Virgil Musta a ghidat implementarea unui set de proceduri pentru asigurarea circuitului de monitorizare a pasagerilor la îmbarcare, cu standarde ridicate în protecția individuală, la nivelul tuturor etapelor îmbarcării, până la decolare”, transmit cei de la DSP Timiș.

 

 

 

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Intervenţie de suflet a salvatorilor din Buziaş

După-amiază însorită, dar cu peripeții la o fermă de vaci din apropierea orașului Buziaș: o…

2 ore ago

Aproape o mie de locuri de muncă oferite la Bursa Locurilor de Muncă. Peste 600 de persoane au fost selectate pentru angajare

La Timișoara a avut loc, marți, o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă. Interesul…

6 ore ago

Avem și în acest an Noaptea Muzeelor, de această dată sub auspiciile protestelor salariale de la MNaB

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, participă și în acest an la…

10 ore ago

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin intră în etapa finală/FOTO

Constructorul care se ocupă de reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor.…

10 ore ago

Un motociclist a fost accidentat în zona Sălii „Olimpia”

După accidentul de dimineaţă din apropierea Centurii de Sud, unde un muncitor a fost izbit…

10 ore ago