Administratie

Nicolae Robu refuză digitalizarea programului TM 2021, propusă de Marilen Pirtea

Primarul Nicolae Robu nu îşi explică modul în care propunerea colegului său de partid, Marilen Pirtea, referitoare la „digitalizarea” proiectului Timişoara Capitală Culturală Europeană a ajuns pe agenda publică a acestuia. Indirect, el l-a acuzat că nu înţelege spiritul a ceea ce este capitală culturală europeană.

Capitala culturală europeană „digitală” nu e deloc una de luat în seamă pentru Nicolae Robu. Chiar dacă vine de la deputatul PNL Marilen Pirtea, lansată însă în calitatea sa de rector al Universităţii de Vest Timişoara.

„O asemenea propunere nu poate fi luată în considerare şi asta vă spun eu, care sunt calculatorist şi sunt adeptul digitalizării. Trebuie să înţelegem spiritul şi ce înseamnă capitală culturală europeană. Noi nu o să venim să spunem că nu o să facem cum am promis când ne-aţi declarat pe noi câştigători, ci noi vom face variantă digitalizată. Pentru că nu ne acceptă nimeni aşa ceva. În primul rând nu noi decidem, ci Comisia Europeană. Bineînțeles, vom fi consultați și noi și, sigur, și Ministerul Culturii. Noi nu am cerut nicio amânare. Suntem în stare să exercităm această calitate de la 1 ianuarie 2021”, a declarat Nicolae Robu.

Un asemenea proiect poate exista şi în lumea digitală, dar scopul principal este aducerea culturii în rândul oamenilor, implicarea acestora.

„Digitalizare trebuie să fie prezentă în orice, dar noi vrem să avem spectacole – cele prevăzute pentru Bega, Piața Victoriei sau locații încă neanunțate – complexe, mai aparte decât cele obișnuite. A fi Capitală Europeană a Culturii înseamnă să duci cultura la cât mai mulți cetățeni, după cum recomandă chiar Comisia Europeană. Nu e o abordare elitistă, ci una care prepune implicarea cetățenilor”, mai susţine primarul.

El a vorbit despre trei propuneri dezbătute pentru a „salva” acest proiect la nivel european: decalarea cu o jumătate de an, cu exercitarea mandatului de la 1 iunie 2021, decalarea cu un an a tuturor proiectelor, respectiv mutarea unuia dintre oraşe pe locul rămas liber, în 2023, prin ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Robu a repetat din nou că se va implica în administrarea proiectului, pentru că acolo nu ar fi totul cum trebuie sau cum crede el că ar fi bine.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, vom avea o nouă ediție a Cursei Rățuștelor pe Bega

Mult apreciata și gustata Cursă a Rățuștelor pe Bega, cel mai cunoscut și îndrăgit proiect…

5 ore ago

5 motive pentru a oferi cadou gadget-uri

Ai rămas în pană de idei și nu știi ce cadouri să le mai oferi…

6 ore ago

Primăria Timișoara prelungește termenul de selecție pentru bugetarea participativă

Primăria Timișoara a decis să extindă termenul de înscriere în cadrul comisie care va monitoriza…

6 ore ago

Alianța Dreapta Unită și-a prezentat propunerile de primar pentru câteva din localitățile cheie din Timiș

Alianța Dreapta Unită și-a prezentat, miercuri, candidații pentru mai multe primării din județ, oameni cu…

7 ore ago

Dat dispărut de acasă, găsit după o săptămână, spânzurat

Cea mai îngrozitoare veste pe care o putea primi o familie, a venit de la…

7 ore ago

Forumul Internațional de Afaceri de la Timișoara, premieră de succes a CCIAT/FOTO

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a organizat unul din cele cele mai mari…

8 ore ago