Administratie

Primarul Robu explică… povestea mamelor “amestecate” de la Maternitatea Bega

În scandalul de la Maternitatea Odobescu, Nicolae Robu a adăugat încă o variantă. El a vobit despre cea de a doua maternitate a oraşului, Bega, folosind, fără a nominaliza, o serie de cuvinte extrem de grele, cum ar fi ticălos sau nebun.

Primarul a vorbit despre oameni care sunt „descalificaţi total”, cărora ar trebui să le fie ruşine pentru că ar fi spus că el ar fi propus amestecarea pacientelor sănătoase cu cele purtătoare de COVID-19. Robu spune că era asaltat de mame şi de femei gravide şi că el a propus doar stabilirea a două fluxuri separate la Bega, pentru fiecare paciente, dar nu amestecarea acestora. El nu a pronunţat niciun nume, aşa cum o face de multe ori, spunând că ei se ştiu şi că nici măcar nu vrea să le pronunţe numele. Totul e doar o… poveste, spune Robu.

“Trebuie să lămuresc şi această poveste, pentru că este o poveste, cu Maternitatea Bega. Cât de ticălos poate fi cineva, inclusiv mă refer la oameni care s-au dovedit ticăloşi şi despre care am avut o altă părere, să susţină că eu aş fi cerut ca să se pună împreună mamele sănătoase cu cele cu corona. Cine crede că se poate aşa ceva, un om normal să pretindă asta? Dar un om normal poate să creadă aşa ceva? Discuţia s-a purtat de faţă cu domnul ministru (n.r. al Sănătăţii), la primărie, în contextul în care la Maternitatea Odobescu lucrurile erau cum erau, s-a închis maternitatea, nu se ştia dacă poate funcţiona, şi eram asaltat de mame, de femei gravide care ştiau că, din zi în zi trebuie să nască, că nu ştiau unde puteau naşte. La clinica privată ne-au spus că pot prelua cam cinci cazuri pe zi. Şi în rest ce facem cu celelalte naşteri? Pentru că nu era nicio internare la Bega, am spus eu cred să se facă amenajări de urgenţă. Şi atunci, pentru că nu era nici o internare la Bega şi Odobescu era închisă, eu am spus că nu ar fi o idee, pentru că nu eu decid, să se facă amenajări de urgenţă, am oferit să contribuim noi, primăria, şi să se facă amenajările de urgenţă, pentru a se separa fluxurile, cele cu virus şi cele fără virus, să fie efectiv ca şi două clădiri separate. În această logică, ministrul i-a spus, de faţă cu mine, managerului Spitalului Judeţean, faceţi două fluxuri că nu există soluţii. Despre asta era vorba, despre două fluxuri, nu despre a amesteca mame infectate cu mame neinfectate. Numai un nebun putea să facă un amestec. Ce suflet este în cei care pot să vină cu o asemenea minciună ordinară, şi pe posturi naţionale, şi aici în plan local. Oameni care au pretenţii, unii sunt descalificaţi total, alte cuvinte de la mine, în afară de să vă fie ruşine, nu vor primi de la mine”, a declarat Robu

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

2 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

3 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

3 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

3 ore ago

Noapte de neuitat! Sute de minți captivate de istorie și tehnologie au descoperit MECIPT-1 și Muzeul Tehnic UPT/FOTO

Un nou eveniment marca UPT care a depăşit aşteptările. Peste 500 de persoane, 21 tururi…

6 ore ago

Se ia apa miercuri în două localităţi din Timiş

Miercuri, 22 mai, între orele 8-16 se va întrerupe furnizarea apei în Belinț, iar între…

6 ore ago