Administratie

Testare pentru coronavirus la Timişoara: avem „armament”, dar nu şi „muniţie”

Cu şapte aparate de testare de tip Real Time PCR la Timişoara, plus unul la Lugoj, acestea având posibilitatea să realizeze peste o mie de teste pe zi, Timişul stă excelent la nivel naţional. Chiar şi aşa, oraşul are „scule”, dar nu şi muniţie, adică acele kituri de testare necesare, deşi avea rezervare la furnizare şi trebuiau să sosească luni. Din cele 3.000 de kituri solicitate, doar 700 au ajuns.

Un aparat de mare capacitate de prelucrare a testelor, proaspăt sosit la Timişoara, a urcat numărul acestor aparate de laborator la şapte, la care se mai adaugă în Timiş încă unul instalat la Lugoj. Iar aceasta, spune primarul Timişoarei, Nicolae Robu, ar urca numărul posibil al testelor ce pot fi realizate zilnic la 1.000 până la 1.500.

„În Timişoara, noi am ajuns să avem şapte aparate Real Time PCR. Și mai este unul la Lugoj. Numărul de teste e în jur de 1000 până spre 1500, pentru că unul din aparate e de mare capacitate și cu el se pot face multe teste. Deci peste o mie de persoane într-o zi. Trebuie să avem şi testele pentru asta”, a declarat Robu

Ei, aici apare problema, nu prea sunt consumabilele cu care să se realizeze acele teste. Deşi bani au fost alocaţi, Primăria Timişoara stă la coadă, împreună cu alţii, pentru a obţine kiturile de testare mult visate. Iar acestea nu vin, nici la timp şi nici în cantitatea cerută. Robu a afirmat că au fost comandate 3000 de teste, adr au ajuns doar 700.

„Doamna manager (nr. directorul de la Spitalului Municipal Timişoara, Olimpia Oprea) mi-a spus că azi ne vor sosi nu ştiu parcă 700 de teste. Sper să ne şi sosească. Noi avem nişte promisiuni, avem nişte contracte semnate, dar în contextul mondial, actual, se întâmplă ca lucrurile să nu meargă aşa cum vrem. Sper să le primim cât mai repede, pentru că avem nevoie.”, a mai dat asigurări primarul.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

34 de minute ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

40 de minute ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

O oră ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

2 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

2 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

5 ore ago