Primăria Timişoara

Bugetul primăriei Timişoara a fost serios afectat de pandemia de coronavirus

Câteva zeci bune de milioane de lei nu au mai ajuns în conturile municipalităţii timişorene în cele două luni de pandemie. Faţă de planul făcut în funcţie de încasările de anul trecut, instituţia a trebuit să se descurce cu ce a primit, diferenţa cea mai mare fiind în luna martie.
Muncipalitatea timişoreană a primit de la contribuabili la bugetul local cu aproape 30 de milioane de lei mai puţin în prima lună afectată „pe bune” de pandemia de coronavirus.

În ceea ce priveşte încasările, dacă obţineam 108,9 milioane în 2019, luna martie, în aceiaşi lună din 2020 am încasat 77,4 milioane. Deci încasările au scăzut”, spune primarul Nicolae Robu.

Situaţia se repetă în luna aprilie, chiar dacă suma obţinută nu mai are diferenţe atât de mari. Problema exista deja, ceea ce se va vedea în rezolvarea problemelor. Spre final de lună problema s-a accentuat.

„Am obţinut 60 milioane de lei în aprilie 2018, pentru ca în 2020 suma să fie de 53 milioane de lei încasări efectuate. Diferenţa pe aprilie nu a fost aşa mare, a fost pe final de lună când am încasat extrem de puţin, încasam şi între 500.000 şi două milioane pe zi. Am încas aşa de puţin că eram disperat şi făceam eforturi să vedem ce facturi să plătim”, a mai spus primarul.

Chiar şi aşa, proiectele instituţiei au continuat. Mai precis licitaţiile lansate, cu diferenţa că nu au fost date şi ordinele de începere a lucrărilor, aceasta va avea loc atunci când vor fi şi banii necesari:

Referitor la investiţii, noi nu am renunţat am dat drumu la licitaţii dar nu şi la lucrări, doar dacă putem şi susţine acestea. Lăsăm să curgă totul, dar pornim efectiv când avem şi bani”, spune Robu.

În ciuda problemelor, Robu susţine că nu ar exista, de fapt, plăţi restante, fiind doar mici plăţi nerealizate, ultimele facturi fiind din decembrie. Totuşi, el a recunoscut că sunt plăţi neefectuate pentru festivalul Art Encounters.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

8 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

10 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

11 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

11 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

12 ore ago