Politica

Dominic Samuel Fritz e hotărât: Puțin îmi pasă când mi se spune că nu am nicio șansă

La un an de la alegerile europarlamentare, candidatul USR la postul de primar al Timişoarei, Dominic Samuel Fritz, analizează acel moment şi îşi afirmă, din nou, încrederea că va reuşi în alegerea acestui post.

Ştiu că putem rescrie regulile jocului”, spune politicianul.

Degeaba au încercat unii şi alţii să spună că USR nu are nicio şansă, atunci la europarlamentare, pentru că partidul a avut succes. Este concluzia trasă de Fritz, după un an de la acel moment, din postura sa profesională, de politolog.

Asta am postat azi, acum un an. Sunt politolog, nu trebuie să-mi explice ”analiștii” că situația la locale este cu totul alta decât la europarlamentare. Că atunci erau și liste suplimentare (oameni fără buletin de Timișoara care nu pot vota la locale), că Dragnea, că emoție de la ”Fără Penali”. Dar adevărul este că și acum un an toată lumea ne-a spus până în ziua votului că nu avem nicio șansă. Că suntem, ca să-l citez pe dl. primar, doar niște ”veleitari”. Că toate sondajele arată cât de mult în față sunt partidele vechi. Că nu știm cum să facem campanie. Și iată că votanții au avut ultimul cuvânt de spus. Nu partidele. Nu institutele de sondaj. Doar cetățenii”, spune Dominic Samuel Fritz, pe Facebook.

El e convins de şansele sale în competiţia pentru a-şi asigura conducerea oraşului, chiar dacă sunt mulţi care spun că nu ar avea şanse. El numeşte Timişoara „această bănăţeancă căpoasă şi corectă” şi insistă că regulile jocului se pot schimba.

Așa că puțin îmi pasă când mi se spune că nu am nicio șansă. Că sunt prea străin. Prea tânăr. Prea de stânga, prea de dreapta, prea moale, prea dur. Sunt cine sunt și știu că putem câștiga. Pentru că Timișoara, această bănățeancă căpoasă și corectă, mereu s-a mobilizat în momente de cotitură. Momente în care a văzut o șansă să-și redefinească viitorul. Știu că putem rescrie regulile jocului care vor învinge dinozaurii auto-suficienți fără ca ei să-și dea seama ce i-a lovit. Doar să vrem destul de tare, să muncim destul de mult, să ne apropiem unii de ceilalți. Avem, în cel mai probabil caz, încă 4 luni”, a mai subliniat Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

O oră ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

2 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

3 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

3 ore ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

5 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

6 ore ago