Sport

Final de sezon, start în pregătirea următoarei stagiuni. Ultimele noutăţi de la echipa de baschet

Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet a constatat imposibilitatea continuării Ligii Naţionale din cauza pandemiei de Covid-19 şi a dispus cu unanimitate de voturi încetarea sezonului 2019-2020 cu clasamentele în vigoare la data suspendării competiţiilor de către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din 12 martie fără decernarea titlurilor de campioană.

Despre ce urmează pentru echipa noastră a vorbit Dragan Petricevic, managerul secţiei de baschet şi liderul staff-ului tehnic al „leilor” din Banat.

„Constatăm cu multă tristeţe că s-a ajuns la acest deznodământ. Dar această tristeţe nu se compară cu sentimentul de părere de rău care ne încearcă referitor la situaţia prin care trece întreaga omenire din cauza pandemiei actuale. În continuare, gândul nostru se duce spre victime, spre bolnavi, spre medici şi spre ceilalţi oameni implicaţi în această luptă împotriva pandemiei. În această situaţie, activitatea noastră nu se află în prim-plan, dar în acelaşi timp nu vreau să accept ideea că sportul nu este o activitate importantă în ceea ce priveşte viaţa şi sănătatea unei naţiuni. Având în vedere că o mare parte dintre sportivi sunt la casele lor, ne vom concentra pe această parte administrativă care înseamnă înainte de toate organizarea plecării celor doi jucători americani aflaţi la Timişoara, iar în perioada imediat următoare vom începe negocierile şi renegocierile cu privire la alcătuirea unui lot pentru sezonul următor”, a declarat Dragan Petricevic, antrenorul de la SCM Timişoara.

În sezonul 2019-2020, Baschet SCM Timişoara s-a calificat în faza Top 6 a Ligii Naţionale şi a evoluat la turneul final al Cupei României.

„Există două lucruri de care doresc să ne ocupăm cu foarte multă atenţie în viitor – sectorul juvenil şi relaţia cu suporterii. La primul dintre ele mă refer la toate acţiunile pe care le vom lua împreună cu antrenorii Radenko Toroman şi Petru Czmor, care de altfel îşi fac treaba foarte bine. Împreună cu ei vom gândi şi vom dezvolta unele direcţii noi în ceea ce priveşte selecţia la grupele de vârstă U16 şi U18. În ceea ce priveşte al doilea obiectiv, relaţia cu publicul, ne propunem mult mai multe acţiuni în primul rând prin intermediul reţelelor de socializare, oferind mult mai multe informaţii şi un conţinut mai bogat. Avem pregătite anumite acţiuni şi în curând vom oferi mai multe informaţii despre ele”, a mai spus Dragan Petricevic.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

2 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

2 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

5 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

7 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

7 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

10 ore ago