Administratie

„Lumina de la Timişoara” vine cadou de la primărie pentru proprietarii serioşi din centru

Municipalitatea timişoreană se pregăteşte să lumineze arhitectonic şi frumos clădirile reabilitate din zona zero a oraşului, dar şi din Piaţa Unirii. Primarul Nicolae Robu îi acuză pe cei care nu s-au apucat de reabilitat faţade din această parte a urbei de faptul că „îi doare în cot”.

Ruşinea nu a funcţionat în faţa proprietarilor de clădiri de patrimoniu din centru oraşului, spune primarul, care spera că problema reparaţiei faţadelor să funcţioneze măcar din acest motiv. Cum soluţia cu binele nu a funcţionat s-a ajuns la supraimpozitare. Una dintre părţile Pieţei Operei a fost renovată în cea mai mare parte, în timp ce cealaltă nu are aproape nimic din acest procedeu aplicat.

„Îi doare în cot pe proprietari. Sperăm să putem schimba legea, astfel încât să nu îi mai doară în cot. Acum, Poliția Locală face verificări, împreună cu cei de la urbanism, apoi Direcția Urbanism le dă proprietarilor un termen ca să intre cu totul în regulă, vorbim de un termen de 3 sau 6 luni, iar în aceea perioadă nu îi mai poate amenda nimeni. I-am pus la supraimpozitare şi toți acești proprietari se duc mai apoi în instanță. Eu am tot am sperat să intervină în faţa acestora ceea ce este factorul rușine. Mai ales, văzând că vizavi de ei, pe aproape toate clădirile, sunt schele. Mai există o porțiune mică fără schele, lângă Librăria Eminescu, cum o știm cu toții, se pune schela și acolo, așa s-a făcut promisiune. În rest, aproape până la capătul Pieței Victoria, pe partea aceea, nordică, sunt schele și se lucrează, se văd deja schimbări la acoperișuri. Peste drum nu se întâmplă nimic”, a anunţat primarul.

Dar, subliniază acesta, cine a fost cuminte primeşte şi cadou. Vorbim de iluminat arhitectonic, cu bani de la primărie. Deocamdată în Piaţa Unirii, ulterior şi în Piaţa Victoriei.

„Urmează să aprobăm alocarea de bani de la bugetul local pentru iluminatul artistic arhitectural al tuturor clădirilor din Piața Unirii. Bineînțeles, sunt private, dar acești proprietari au cheltuit și le-au reabilitat, mai puțin unii, aștept raportul Poliției Locale. Ca răsplată pentru ei, că au înțeles să își facă datoria față de oraș, noi premiem asta. Iată, pe bani de la bugetul local facem iluminat arhitectural, iar Piața Unirii va fi noaptea și mai frumoasă. Și în Piața Victoriei, evident, când vor fi gata lucrările pe latura nordică, vom face și acolo iluminat”, a mai subliniat primarul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago