Administratie

Tunelurile de pe Autostrada Lugoj – Deva devin realitate cel mai devreme în 2023

La ani buni de când proiectul a fost lansat, Autostrada Lugoj – Deva nu este finalizată nici acum. Din proiect lipseşte o porţiune de aproximativ zece kilometri, cea cu celebrele tuneluri pentru urşi, iar realizarea acestora nu va avea loc prea devreme, conform celor anunţate de directorul Companiei de Drumuri, Mariana Ioniţă.

Nu vă faceţi prea mari speranţe legate de circulaţia prea curând exclusiv pe autostradă de la Timişoara la Sibiu. Porţiunea din lotul 2 care include tunelurile nu are nici acum vreun viitor sigur. Tunelurile au fost prinse ulterior în proiect, iniţial vorbindu-se despre nişte ecoducte pentru protejarea faunei, de unde provine şi sintagma de „tuneluri pentru urşi”. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu a lansat nici măcar licitaţia pentru stabilirea firmei care se va ocupa de acest traseu dificil. Iar speranţele nu sunt prea multe în o rezolvare rapidă a situaţiei. Actualul director al CNAIR, Mariana Ioniţă, o confirmă. Cu un limbaj de lemn, aceasta spune, conform Hotnews.ro, că o dată precisă pentru ca acest segment să devină realitate nu există.

„Cred că un răspuns va fi furnizat de proiectul în sine care va avea propriul parcurs. Cel mai devreme 2023. Vorbim deci despre sectorul Lugoj-Deva sectiunea D și finalizare construcţie sector E, o secțiune cu o dificultate ridicată drept pentru care un calendar estimat în baza datelor prezente indică finalizarea în anul 2023”, a spus Ioniţă.

În urmă cu o săptămână, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, cerea un calendar clar al operaţiunilor legate de acest lot.

„Pentru lotul 2, secțiunea E, al aceleiași autostrăzi, aștept din partea conducerii CNAIR o foaie de parcurs cu termene clare pentru ca lucrările la acest tronson să debuteze cât mai curând. Trebuie să existe voință și multă responsabilitate din partea tuturor celor implicați în munca aceasta. CNAIR, in calitate de beneficiar, are datoria să monitorizeze din teren aceste lucrări, de aceea, managerii de proiect vor fi detașați pe șantiere. Este o decizie luată împreună cu managementul companiei si mizez pe eficiența ei!”, spunea ministrul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…

14 ore ago

Oprit în trafic înainte de a produce nenorociri! Beat „mort” şi fără permis, cu tupeu la volan

„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…

15 ore ago

Culmea prostiei? Să furi o maşină, să nu ai permis şi să mai faci şi accident

Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…

15 ore ago

CCIA Timiș lansează două cursuri gatuite de profesionalizare a angajaților

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…

15 ore ago

Lista proiectelor de pe lista suplimentarelor e prea stufoasă. O consilieră locală de la AUR vrea limitarea acestei proceduri

Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…

15 ore ago