Politica

„Distracţia” de la Liebling a adus un prejudiciu de imagine PNL: Nu trebuia adus elicopterul

Inaugurarea cu helicopter şi fotbal jucat în costum şi cravată de la Liebling a adus un prejudiciu de imagine pentru PNL, a recunoscut Nicolae Robu, actualul şef a filialei Timiş a partidului. Totuşi, pentru el marea problemă a fost utilizarea unui elicopter pentru aducerea unei mingi, nu faptul că sutele de oameni de la eveniment erau în pericol de a contacta coronavirus.

Evenimentul de la Liebling, de la deschiderea noului teren de fotbal al localităţii, a produs prea multă agitaţie în jurul acţiunii, spune Nicolae Robu. Mai mult, el a atacat PSD că a condamnat acţiunea, spunând că inclusiv reprezentantul acestui partid, şeful CJ Timiş, Călin Dobra a participat. După ce comunicatul social-democraţilor a ajuns în presă, ziariştii care au preluat ştirea au fost din nou numiţi „tonomate”, în care s-ar fi băgat multe monede, lucru pe care liderul PNL îl ştie, că el „are surse”.

Prea multă agitaţie s-a creat în jurul a ceea ce a fost la liebling. Deşi a fost acolo preşedintele CJT, vezi comunicate de la PSD, cât de bine funcţionează tonomatele. Eu am fost invitat acolo de un coleg primar, îmi asum. Am fost invitat, e un om de ispravă, face treabă în comună, nu am avut inspiraţia să întreb înainte cum se va desfăşura acţiunea, i-aş fi dat sfaturi colegiale şi ierarhice”, a spus şeful PNL Timiş.

El a făcut un „minut cu minut” despre cum au decurs treburile la Liebling, dar a prezentat şi reproşurile organizatorice.

Am ajuns acolo, ne-am dus la teren, eram împreună cu alţi colegi. Domnul primar a spus că vor fi doi preoţi, cu un ceremonial, apoi vom spune noi câteva cuvinte. Erau 150 – 200 de oameni prezenţi. Au oferit mâna, am spus că trebuie să respectăm limitările legate de pandemie. Le-am spus că voi veni după ce trec aceste vremuri şi facem poze. În timp ce preoţii făceau serviciul religios, primarul spunea că la ora 1 fix e aprobarea dată ca să aterizeze elicopterul care aduce mingea. Ce să mai faci în acel moment? A rămas un timp mort până la 1. Am fost provocat să dau în minge, mi-am asumat ca în costum şi cravată să îi dau gol unui portar profesionist, lui Frunză. Am pus mingea şi mi-a ieşit, că mie îmi ies în general lucrurile. Cu ce am păcătuit?”, s-a justificat Robu, fără a remarca faptul că problema era posibila prezenţă şi transmiterea coronavirsului şi nu faptul că a jucat fotbal în costum.

El a admis că s-au făcut greşeli organizatorice acolo, dar că evenimentul a fost „umflat”. Da, acţiunea, de fapt elicopterul, au adus prejudicii de imagine partidului, a recunoscut primarul Timişoarei.

„S-au făcut greşeli, nu a fost niciun fast, sunt cuvinte rupte de realitate. A greşit (n.r. primarul), nu trebuia ca la inaugurare să aducă elicopterul şi să ia măsuri. În rest nu s-a întâmplat nimic grav. Elicopterul a fost deplasat, chiar dacă nu s-au dat bani de la buget. Un prejudiciu de imagine a apărut din cauza elicopterului. Nu regret că am fost acolo şi că nu am rezistat tentaţiei de a lovi mingea”, a încheiat reprezentantul PNL.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

13 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

15 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

18 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

18 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

19 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

19 ore ago