Universitatea Politehnica Timișoara vine cu o inovație în ceea ce privește admiterea în anul universitar 2020-2021, introducând, în premieră, examenul pe bază de portofoliu de realizări. În paralel, candidații pot opta pentru examenul scris clasic sau luarea în considerare a notelor la matematică, informatică sau fizică de la bacalaureat. De asemenea, la unele facultăți, admiterea se face pe bază de concurs de dosare.
Conducerea Universității Politehnica Timișoara a aprobat Metodologia de admitere la ciclul de studii de licență pentru anul universitar 2020-2021. Potrivit acesteia, la Facultatea de Automatică și Calculatoare și la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, admiterea se poate realiza în trei variante.
Prima este un examen online bazat pe portofoliu de realizări. Portofoliul poate fi constituit din premii și mențiuni la diferite competiţii. Portofoliul va fi evaluat de o comisie de specialitate din cadrul UPT și va fi notat cu admis/respins. Cei admiși vor susține un interviu online de prezentare a portofoliului, care va fi evaluat prin note de la 1 la 10. Cei respinși la proba de evaluare a portofoliului se pot înscrie la una dintre celelalte variante de admitere.
A doua variantă este admitere pe baza notei de la bacalaureat la una dintre probele de matematică, informatică sau fizică, pentru absolvenții specializărilor de matematică-informatică sau științele naturii.
Cea de a treia variantă este un examen scris tip grilă la matematică, în sălile UPT, cu respectarea strictă a regulilor de distanțare pentru combaterea infectării cu noul coronavirus, UPT dispunând de suficiente spații pentru derularea examenului în condiții de maximă siguranță.
În cazul Facultății de Arhitectură și Urbanism, examenul de admitere este alcătuit din două componente: portofoliu + interviu. Scopul portofoliului de lucrări este de a releva creativitatea şi aptitudinile candidaţilor privind percepţia spaţială, simţul proporţiilor, imaginarea şi reprezentarea bidimensională a unor forme, cunoștinte generale despre domeniul arhitecturii, capacitatea de execuţie și cunoașterea tehnicilor de reprezentare. Scopul interviului este de a oferi candidatului posibilitatea de a-și argumenta conținutul portofoliului transmis.
Participarea la interviu este condiționată de promovarea etapei de portofoliu. Media finală de admitere va fi calculată cu o pondere a mediei de Bacalaureat de 30%.
Pentru restul facultăților din cadrul Universității Politehnica Timișoara (Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, Facultatea de Construcții, Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică, Facultatea de Inginerie Hunedoara, Facultatea de Management în Producție și Transporturi, Facultatea de Mecanică, Facultatea de Științe ale Comunicării), admiterea se face în urma unui concurs de dosare.
Informații suplimentare despre admiterea la Universitatea Politehnica Timișoara se pot găsi pe website-ul universității (www.upt.ro), în secțiunea dedicată admiterii.
DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…
Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…