Primăria Timişoara

Primăria Timişoara luptă cu ambrozia folosind deocamdată doar motocoasa

Primăria Timişoara a demarat o serie de acţiuni pentru combaterea amboziei, dar etapa în care se va acţiona decisiv urmează, spune edilul-şef. Deocamdată se dă cu coasa şi cu … sfaturi pentru deţinătorii de terenuri private unde planta există.

 Campania de combatere a ambroziei la Timişoara a început în urmă cu mai puţin de o săptămână cu un comunicat şi un şir de sfaturi date proprietarilor de terenuri private pentru distrugerea acestei plante. În paralel, şi oamenii de la primărie ar fi pornit cu coasele pe stradă pentru a tăia planta de pe terenurile publice.

Deocamdată au fost intervenții doar cu tehnologia mai clasică să zicem aşa, cu cosirea. S-a cosit ambrozia și ce a crescut pe lângă și vom continua acţiunea. Nu s-a apucat să se facă şi intervenția de rigoare de erbicidare. Dar vă asigur că se va continua și sper ca în acest an cei care suferă de alergie la această plantă să aveți o viață mai bună. Fac tot ce-mi stă în putință și știu că vă este greu”, a anunţat primarul.

Trebuie spus că municipalitatea nu are dreptul să intre pe terenurile private, dar îi poate amenda dacă nu şi le întreţin, acesta fiind singurul mijloc de persuasine legal existent la acest moment. Situaţia se va schimba şi primarii amendaţi, dacă un proiect de lege lansat de cei de la USR va fi adoptat de parlament https://debanat.ro/2020/05/usr-lege-noua-pentru-combaterea-ambroziei-primarii-vor-fi-amendati-iar-autoritatile-vor-putea-intra-pe-terenurile-private_296452.html .

Proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole vor desfăşura periodic, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante şi apariţia primelor inflorescenţe, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, lucrări de întreţinere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări şi metode specifice. Aceste măsuri se menţin până la sfârşitul perioadei de vegetaţie a ambroziei.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

O oră ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

3 ore ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

4 ore ago

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara și Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj vor reprezenta județul Timiș la turneul Final 4 de la Cluj

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara (Portland Trail Blazzers) și Școala Gimnazială nr. 2…

4 ore ago

Proiectul sumelor micșorate pentru drumurile județene a trecut de plenul CJT

Proiectul ”sabotat tehnologic” la precedenta ședință de plen, referitoare la repartizarea sumelor din TVA pentru…

4 ore ago

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

6 ore ago