Administratie

Timişoara, legată feroviar cu trenuri directe de litoralul românesc. CFR Călători începe campania Trenurile Soarelui

Compania naţională de transport feroviari călători demarează campania Trenurile Soarelui 2020, prin intermediul căreia vor fi realizate curse directe între principalele oraşe din ţară şi litoralul românesc. Între primele trenuri care vor ajunge direct la Constanţa şi Mangalia se numără şi cursa de la Timişoara.

Astfel, trenurile IR 1695/IR 1696 Timișoara Nord – București Nord și retur vor circula până la / de la Mangalia ca trenuri IR 1996/IR 1995, cu grupă de vagoane de la/până la Reșița R 9172/ R 9161 sunt incluse între primele care vor asigura legătura directă cu Marea Neagră.

CFR Călători începe programul estival de transport Trenurile Soarelui 2020, din data de 12 iunie care continuă până la data de 6 septembrie 2020. Pentru a permite asigurarea legăturii între principalele orașe ale țării și litoralul românesc, pe perioada sezonului estival, CFR Călători a adoptat un program variat care constă fie în prelungirea circulației unor trenuri care aveau ca destinație finală București Nord spre Mangalia, fie prin introducerea de trenuri ce au ca destinație exclusivă litoralul Mării Negre.

Prima parte a programului debutează din data de 12 iunie 2020, prin prelungirea circulației mai multor trenuri la /de la Mangalia, până la data de 25/26 iunie 2020,

Ulterior, începând cu zilele de 26 şi 27 iunie 2020, se introduc în circulație trenuri special dedicate asigurării legăturii cu litoralul dinspre Timișoara Nord, Arad, Deva, Craiova, Sibiu, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Cluj Napoca, Brașov, Târgu Mureș, Iași, Suceava, Galați, iar trenurile menționate mai sus vor reveni la mersul inițial. Pe lângă cursa de la Timişoara, care are ataşate şi vagoanele de la Reşiţa, din vestul ţării legătura directă Arad – Mangalia și retur va fi realizată de trenurile IR 1922/IR 1921 pe întreaga durată a programului estival.

Trenurile de lung parcurs au în compunere vagoane de dormit și cușetă.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

49 de minute ago

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

O oră ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

14 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

15 ore ago