Primăria Timişoara

Conducerea Timişoarei, băgată în videoconferinţă pe tema poluării. Echipele Ministerului Mediului vor elabora răspunsuri spre UE

Timişoara nu a scăpat de problemele legate de poluarea cu dioxid de azot, apărute în urma reclamaţiilor Comisiei Europene, care a ameninţat România cu demararea procedurii de infringement. Cei de la Ministerul Mediului au avut o nouă discuţie, prin videoconferinţă, cu conducerea oraşului, iar specialiştii acestuia lucrează acum la transmiterea către UE a unui răspuns oficial.

Oraşul a făcut ceva progrese, spun cei de la Mediu, în sensul că nu ar mai exista tendinţa de depăşire a limitelor, care a avut loc în ultimii ani. Motivul, spun oficialii de la minister, ar fi finalizarea unor lucrări de dezviltare a oraşului.
Ministrul Mediului, Costel Alexe, a convocat videoconferinţe cu conducerile din toate cele cinci oraşe ale României aflate în prezent sub procedură de infringement pentru depăşirile constante la NO2 – Bucureşti, Timişoara, Cluj, Braşov şi Iaşi, iar primele întâlniri au avut loc miercuri cu primăriile municipiilor Timişoara şi Cluj-Napoca.

„Aceste întâlniri au rolul de a formula răspunsul la scrisoarea de punere în întârziere transmisă României de către Comisia Europeană. Până la această oră, doar patru din cele cinci oraşe au transmis deja Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor măsurile pe care le au în vedere pentru a se încadra în valorile admise ale NO2 şi care vor face parte din răspunsul integrat al ţării noastre. Este vorba despre municipiile: Braşov, Cluj, Timişoara şi Iaşi”, conform informaţiilor furnizate de Ministerul Mediului.
D

iscuţiile purtate cu Timişoara au dus la concluzia că în perioada următoare, echipele tehnice ale ministerului şi cele ale administraţiei locale să finalizeze răspunsul municipiului Timişoara, ţinând cont de fiecare observaţie în parte a Comisiei Europene.

„În privinţa Municipiului Timişoara, vestea bună este că anul 2020 întrerupe tendinţa de depăşire la dioxidul de azot, înregistrată în ultimii trei ani. Scăderea concentraţiilor a fost posibilă ca urmare a finalizării, de către primărie, a unor lucrări de infrastructură, vitale pentru traficul timişorean. Aştept de la oraşul Timişoara adoptarea cât mai urgentă a planului integrat de calitate a aerului dar şi revenirea asupra unora dintre termenele de implementare a măsurile prinse în PICA”, a declarat ministrul Costel Alexe, conform Agerpres.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Accident rutier cu două victime la Moşniţa Mouă. O şoferiţă nu a dat prioritate în intersecţie

Graba continuă să bage oameni nevinovaţi în spital. O femeie în vârstă de 29 de…

11 ore ago

Trei străzi din Ciarda Roșie au fost ”dotate” cu asfalt/FOTO

Străzile Azaleelor, Ștefan Luchian și Iuliu Podlipny, printre ultimele străzi de pământ sau piatră din…

14 ore ago

Iubitorii biliardului, invitați la tradiționalul Timișoara Open 2K24

Clubul Sportiv „Jucătorul de Biliard – Asociaţie” organizează și anul acesta turneul Timişoara Open 2k24,…

15 ore ago

Razie a Poliţiei Locale şi a controlorilor STPT pe mijloacele de transport în comun

Polițiștii locali și controlorii STPT au avut o acţiune comună, miercuri, pe mijloacele de transport.…

16 ore ago

Cum îți alegi, ca bărbat, încălțămintea potrivită pentru sezonul rece?

Când vine anotimpul rece, alegerea încălțămintei potrivite devine esențială pentru confortul și siguranța bărbaților. Temperaturile…

16 ore ago

Deplasare în celălalt capăt al țării pentru „Leii din Banat”

SCM winsed.swiss Timișoara se află în fața a două deplasări în Liga Națională de baschet,…

18 ore ago