Administratie

Covid-19: la începutul săptămânii viitoare va fi deschis spitalul de campanie de la Stadionul CFR din Timișoara

Spitalul militar de campanie de pe Stadionul CFR Timișoara va fi operaționalizat de săptămâna viitoare. Numărul cazurilor de SARS-Cov2 este într-o creștere alarmantă, iar locurile destinate persoanelor cu Covid-19 de la Spitalul Victor Babeș sunt deja… ocupate.

Spitalul de campanie este amplasat în incinta stadionului CFR din Timișoara și a fost ridicat în luna aprilie pentru situația când vor fi mai multe cazuri de Covid-19. Numărul cazurilor de SARS-Cov2 este în creștere și în Timiș și la nivel de țară. Locurile destinate pacienților cu Covid-19 de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara sunt ocupate, iar spitalul de campanie va fi operaționalizat, mai ales că sunt disponibile și locuri de Terapie Intensivă. În Timiș, în 24 de ore au apărut 20 de cazuri noi de Covid-19, iar în România aproape 800.

„La solicitarea Instituției Prefectului s-a primit aprobarea pentru operaționalizarea. la începutul săptămânii viitoare, a Spitalului amplasat pe Stadionul CFR”, transmite Instituția Prefectului Timiș.

Este un spital de campanie cu zone de izolare și de carantină, cu o capacitate de 120 de locuri şi zona medicală principală, cu o capacitate de 52 de paturi, unde vor fi tratate cazuri ușoare și medii de COVID-19 și patru paturi de Anestezie și Terapie Intensivă. Sistemul modular medical este racordat la utilități – apă, canalizare, curent electric, telefonie fixă, cablu TV, iar în zona de izolare și carantină au fost instalate paturile, iar luni au fost livrate televizoare și frigidere pentru toate corturile.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago