Sport

Doi dintr-o lovitură! Lewis Dolphin Stallworth IV şi Nikola Gajic sunt „lei” cu acte-n regulă

SCM Timişoara a ajuns la un acord cu încă doi jucători pentru sezonul 2020-2021. Americanul Lewis Dolphin Stallworth IV şi sârbo-bosniacul Nikola Gajic au semnat cu echipa viola şi vor evolua în alb-violet sub comanda antrenorului-manager Dragan Petricevic.
Stallworth se află la prima experiență în România, în sezonul trecut evoluând în Superliga din Ucraina, la Zaporizhye, unde a înregistrat medii statistice de 14.7 puncte, 3.3 recuperări, 4.3 pase decisive, pentru 12.7 la eficiență.
Acolo a fost coleg cu Brandon Randolph, legitimat la SCM în stagiunea 2018-2019. Stallworth are 24 de ani, măsoară 1,85 metri şi s-a născut la Newhall, în statul California. Poziţia sa de bază este cea de conducător de joc, iar echipele la care a mai evoluat sunt UTEP Miners, Citadel Bulldogs şi Texas-RGV Vaqueros.
„Sunt încântat să evoluez pentru SCM Timişoara în cel de-al doilea meu sezon la nivel profesionist. România este o ţară frumoasă, un loc grozav în care să locuieşti, iar campionatul de aici are echipe care joacă împotriva unor formaţii de top din Europa. Antrenorul Dragan Petricevic şi ceilalţi componenţi ai staff-ului mi-au oferit şansa de a semna cu Timişoara şi de a pune umărul la îndeplinirea obiectivelor acestei echipe. Am speranţa că ne vom ridica la cel mai înalt nivel. Antrenorul şi-a exprimat încrederea în mine ca jucător şi mi-a prezentat o oportunitate de a face un pas mare în carieră după sezonul petrecut în Ucraina. Abia aştept să vin în România şi să încep munca, să ajut la obţinerea unor performanţe importante. Ne vedem în curând!”, a declarat Lewis Dolphin Stallworth IV.
Nikola Gajic are 29 de ani, vârstă împlinită în această săptămână, şi este fundaş. În sezonul trecut a evoluat la KK Bratunac, în Bosnia-Herţegovina, şi ultima dată la BCM U Piteşti. De-a lungul carierei a mai jucat la Jacksonville Juco (SUA), Stephen F. Austin State University (SUA), OKK Spars Sarajevo (Bosnia-Herţegovina), Sixt Primorska (Slovenia), BC Igokea Aleksandrovac (Bosnia-Herţegovina) şi Helios Suns Domzale (Slovenia).
„Sunt foarte bucuros că voi evolua la SCM Timişoara. Toată lumea vorbeşte despre frumuseţea acestui oraş şi despre faptul că are suporteri grozavi care iubesc baschetul. Vom lupta cu toate puterile, vom da totul pentru a obţine rezultate pozitive”, a spus Nikola Gajic.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

14 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

15 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

17 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

18 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

23 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

23 de ore ago