Consiliul Judeţean Timiş

Călin Dobra cere ca laptele destinat elevilor să fie distribuit bătrânilor și copiilor: „Peste 600 de tone de lapte zac într-un depozit”

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș spune că „peste 600 de tone de lapte zac într-un depozit”, iar „Guvernul abandonează produsele lactate destinate copiilor”. Dobra se referă la laptele care era destinat copiilor, la școală, în pauza mare, și care nu a mai fost distribuit, pentru că pe perioada stărilor de urgență și de alertă elevii au făcut școală online.

Călin Dobra, președintele CJ Timiș, cere ca aceste produse să fie distribuite spitalelor, căminelor de bătrâni ori centrelor de copii din județ. Situația este una la nivel național. Pe scurt, produsele acestea, plătite de Comisia Europeană, au rămas în depozite, iar Dobra spune că Guvernul României, deși are acceptul Comisiei Europene, nu a găsit o soluție pentru a le distribui celor care au nevoie.

„Am expus problemele pe care le avem, în sensul că sunt stocuri foarte mari la nivelul școlilor și la nivelul companiei, care au rămas blocate câînd s-a declarat starea de urgență. (…) De trei luni de zile, Guvernul României caută soluții. Nu știu ce soluții, din moment ce Comisia Europeană, finanțatorul, și-a dat acordul pentru distribuirea acestor produse achiziționate din bani UE spre alte categorii. Avem soluții concrete, dar producătorul va ajunge în situația în care va arunca aceste produse, le va distruge, cu costuri suplimentare. Producătorul are un stoc de 3 milioane de produse pentru programul „Laptele în școli”, gestionează acestă activitate în mai multe județe din țară, inclusiv Timiș. Suntem încet, încet, în apropierea perioadei de expirare a termenului de garanție, când aceste produse vor trebui distruse”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

7 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

7 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

7 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

9 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

9 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

10 ore ago