Complexul care a adus Timişoarei titlul de Capitală Europeană a Culturii, MultipleXity, ar putea fi, în condiţii ideale, gata cam pe când Timişoara a primit amânare să deţină acest titlu, prin 2023. Primarul oraşului a anunţat, în sfârşit, semnarea contractului cu firma care va proiecta investiţia în acest spaţiu cu destinaţie culturală.
Pandemia de coronavirus a salvat Timişoara de la o imagine urâtă, în care principalul obiectiv promis lumii pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală, centrul MultipleXity. Acesta ar fi trebuit să fie gata în 2021, dar primăria a anunţat succesul semnării contractului de proiectare doar în aceste zile. Mai precis, acesta intră în vigoare de miercuri, a anunţat Nicolae Robu.
„S-a semnat contractul în cadrul concursului de soluţii, aşa că am ajuns în etapa semnării. Predarea temei de proiectare, a proiectului DALI, trebuie să aibă loc în maxim 300 de zile, de la datat de începere a derulării contracului. Acesta a fost împărţit în două etape. Etapa , pentru parcela nord, care include Muzeul Transportului, care va găzdui evenimente de mai mare anvergură, documentaţia trebuie predată în maxim 150 de zile. În ceea ce priveşte parcela sud, partea dinspre Bega a bulevardului Take Ionescu, documentaţia se va preda în maxim 300 de zile, acolo sunt lucruri mai complexe, care necesită volum de muncă mai ridicat. Preţul convenit este de 2,4 milioane lei plus TVA”, a spus primarul Nicolae Robu.
Aşadar, pentru prima parte a proiectului aşteptăm jumătate de an, pentru restul încă un an. După care urmează etapa stabilirii constructorului şi realizarea efectivă a lucrărilor. În cele mai optimiste variante vom ajunge cu investiţia realizată undeva prin 2022. deci, cu speranţe mari şi fără a ne gândi la modul de derulare a şantierelor „la stat”, anul amânării ne va găsi cu măcar o parte de MultipleXity gata.
Când ne apucăm de construcţie, municipalitatea va trebui să găsească şi cele 12 milioane de euro cu care să şi construiască supercentrul.
Comentarii prin facebook