Economic

Oficialii de la Transporturi au elucidat misterul licitaţiei drumului de legătură cu autostrada A1: ANAP a întârziat documentaţia

Acuzată că întârzie nepermis licitaţia pentru stabilirea unui constructor al noului drum de legătură dintre Timişoara şi autostrada A1, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii din România ripostează şi spune că nu compania e de vină, ci că documentaţia a fost blocată de autorităţile din domeniul licitaţiei. Dar, operaţiunea merge înainte şi se finalizează la finalul acestei luni, insistă ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Una dintre lucrările de infrastructură împortante pentru Timişoara, un nou drum de legătură între oraş şi A1, de la bifurcaţia drumului naţional spre Arad, către Sânandrei, se realizează. Este asigurarea dată de ministrul Transporturilor, după ce a fost acuzat de deputatul USR de Timiş, Cătălin Drulă, că acest dosar a fost îngropat. Sunt bani, fonduri europene, există lansată licitaţia, mai e de găsit constructorul, spune Lucian Bode.

Nu ştiu unde sa întrerupt lanţul colaborării dintre domnul Drulă şi Compania de Drumuri, ştiu că ei aveau o colaborare extrem de bună. Dar îi garantez că pentru drumul de legătură avem o alocaţie bugetară, sunt 30,4 milioane de lei, e o condiţie importantă. Este finanţare asigurată din Programul Operaţional Infrastructură Mare. Avem studiul de fezabilitate. Documentația pentru procedura de achiziție a fost publicată în SICAP în 27 martie 2020. Termenul estimat pentru depunerea ofertelor – 30 iulie 2020. Ați auzit domnul Drulă? 30 iulie 2020!”, a declarat Bode.

În susţinerea sa a vorbit şi Ovidiu Barbier, de la CNAIR. Iar el spune că de vină nu de compania, ci autorităţile din domeniul reglementării licitaţiilor.

Anunţul de licitaţie a fost publicat pe 27 martie, acum se derulează răspunsul la clarificări, data de încheiere a licitaţiei este 30 iulie 2020. ANAP a transmis un avizi condiţionat, repet, un aviz condiţionat, de abia pe 26 iunie. Pe 3 iulie se încheie etapa clarificărilor, se aşteaptă ultimele răspunsurilor.”, a spus Barbier.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago